Okul çalışanlarına kanserden korunma eğitimi

Okul çalışanlarına kanserden korunma eğitimi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'deki bazı okullarda çalışan kadınlara kanserden korunma eğitimi verildiği bildirildi.İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'deki bazı okullarda çalışan kadınlara kanserden korunma eğitimi verildiği bildirildi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda İşkur tarafından uygulanan Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çalışan kadınlar için kanserden korunma, erkan tanı ve tarama konularında eğitim verildiği belirtildi.

Eğitimlerde farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kanser konusunda en önemli kontrol stratejisinin korunma ve erken teşhis olduğu bilinen bir gerçektir. Özellikle ortaya çıkışının önlenebildiği, taramalarla ölümün yok edilebildiği ve erken teşhis edildiğinde tedavinin yaşam kalitesine çok şey katabildiği kanser türlerini göz önüne alınırsa, korunmanın önemi artmaktadır. Konu ile ilgili farkındalık sağlamak adına, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalışan kadın kursiyerlere kanserden korunma, erken tanı ve tarama konularında eğitim verildi. Eğitimde kadın kanserleri anlatılarak, bir program dahilinde 30-69 yaş grubu kadınlar, taramaları yapılmak üzere Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezine davet edildi."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :