"Oku, Dinle ve Yaşa" etkinliği

"Oku, Dinle ve Yaşa" etkinliği

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez:- "Ankara semalarında bütün ateşleri, bütün binaları yalayarak, sarsarak geçen F-16 uçakları uçarken, müezzinlerimiz, 'Esselatu vesselamu aleyke ya Rasullallah' diye nidada bulunurken, rabbim şahittir ilk aklıma gel

İSTANBUL (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Ankara semalarında bütün ateşleri, bütün binaları yalayarak, sarsarak geçen F-16 uçakları uçarken, müezzinlerimiz, 'Esselatu vesselamu aleyke ya Rasullallah' diye nidada bulunurken, rabbim şahittir ilk aklıma gelen hazreti Hatice validemizin, efendimize söylediği cevap olmuştur. Dedi ki hazreti Hatice; 'Allah asla seni mahcup etmeyecektir, rüsva etmeyecektir çünkü sen bütün mevcudata ve bütün kainata karşı rahmetle bakıyorsun." dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen "Oku, Dinle ve Yaşa" etkinliğinde Görmez, ticarette merhametli olunması gerektiği, helal ve haram dengesinin gözetilmesinin önemine dikkati çekti.

Görmez, Ramazan'dan önce Diyanet olarak önemli kurumlara ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Aynı gün hem Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğini (TÜSİAD) hem de MÜSİAD'ı ziyaret etmiştik. TÜSİAD ziyaretimde başkan hanımefendi ve arkadaşlarına, 'Ben hadis hocasıyım, sevgili peygamberimiz 'Gelmeyene gidin' buyuruyor. 'Siz hiç gelmediniz Diyanet'e, ben size geldim' dedim. Aynı gün MÜSİAD'ı ziyaret etmiştik, verimli bir görüşme olmuştu. Beni orada sevindiren husus, ticaret erbabını eleştirmeye başlamıştım ama sizin, 'Oku, dinle, yaşa' diye program başlattığınızı, kitap okuduğunuzu, bunları okumak, değerlendirme yapmak için programlar düzenlediğinizi bana anlattılar. Bugün burada olmaktan dolayı bahtiyarım."

Başkan Görmez, 15 Temmuz gecesinde Ankara'da yaşadıklarını anlatarak, "Ankara semalarında bütün ateşleri, bütün binaları yalayarak, sarsarak geçen F-16 uçakları uçarken, müezzinlerimiz, 'Esselatu vesselamu aleyke ya Rasullallah' diye nidada bulunurken, rabbim şahittir ilk aklıma gelen hazreti Hatice validemizin, efendimize söylediği cevap olmuştur. Dedi ki hazreti Hatice; 'Allah asla seni mahcup etmeyecektir, rüsva etmeyecektir çünkü sen bütün mevcudata ve bütün kainata karşı rahmetle bakıyorsun." diye konuştu.

İnsanoğlunun yeryüzünü imar etmekten çıkarıp, yeryüzünü tahrip etmeye başlamasının en büyük nedeninin güç tutkusu olduğunu kaydeden Görmez, sözlerini, "Yeryüzünü ifsad etmeye yönlendiren kötülüklerden bir tanesi güç tutkusudur. Bugün insanlığın en büyük ızdırapların içinde kıvranmasının sebebi insanların güç tutkularıdır. Silah tüccarlarının, atom bombasını icat edenlerin, çocukları katledenlerin kötülüklerinin en büyük sebebi, yaratılış hikmetini terk ederek o güç tutkusuna kapılmış olmalarından kaynaklanıyor." diye tamamladı.

Görmez, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :