Okmeydanı'nda Uğur Kurt'un ölümüne ilişkin soruşturma

Okmeydanı'nda Uğur Kurt'un ölümüne ilişkin soruşturma

Kurt'un eşi Narin Kurt, müşteki sıfatıyla savcılığa ifade verdi

İSTANBUL (AA) - Okmeydanı'ndaki olaylarda hayatını kaybeden Uğur Kurt'un ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında eşi Narin Kurt, müşteki sıfatıyla savcılığa ifade verdi.

Okmeydanı'ndaki olaylar esnasında bir yakınının taziye törenine katılmak için cemevinde bulunduğu sırada kafasına mermi isabet etmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Uğur Kurt'un ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında eşi Narin Kurt, müşteki sıfatıyla ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Soruşturmayı yürüten savcı Hasan Yılmaz'a ifade veren Narin Kurt, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeden ayrıldı.

Narin Kurt'un ifadesinde, Maltepe Askeri Dikimevi'nde sivil personel olarak çalıştığını ve 6 yıl önce evlendiğini belirterek, olay günü iş yerinde olduğunu ve eşinin vurulduğunu babasından öğrendiğini söylediği kaydedildi.

Kurt'un, eşi öldükten sonra o dönem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın kendisini arayarak başsağlığı dileğinde bulunduğunu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da çalıştığı Maltepe Askeri Dikimevi'ne gelerek kendisini ziyaret ettiğini söylediği öğrenildi.

Narin Kurt'un, eşini vuran kişiden şikayetçi olduğu ve cezalandırılmasını talep ettiği de kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı