Okka: Konya'ya katkı sağlayacak

Okka: Konya'ya katkı sağlayacak

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, uzun süredir gündemde olan, ihracatçılara yeşil pasaport alma yolunu açan kararı değerlendirdi.

Resmi Gazetede yayımlanan kararın iş dünyasında büyük sevince yol açtığını ifade eden Başkan Okka, gerek Konya'nın gerekse de ülkenin ihracatına büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

İhracat yapan firmaların yetkililerine hususi damgalı pasaport verilmesine ilişkin esasların Resmi Gazete’de yayımlanmasını değerlendiren MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, “İş dünyasının temsilcileri olarak yeşil pasaport haberini bekliyorduk, kararı sevinçle karşıladık” diye konuştu.

Okka, ülke ihracatını artırmaya yönelik atılan bu adımın oldukça önemli olduğunu belirterek, “Yeşil pasaport alan iş adamlarımız Türkiye’ye vize uygulayan birçok ülkeye daha rahat girebileceklerdir. Bu sayede pazarlarda yeni müşterilerle tanışarak ticari ilişkiler kuracaklardır. Ayrıca yoğun rekabet içerisinde ve siyasi kararlar nedeniyle işleri oldukça zor olan ihracatçılarımızın işlerini kolaylaştıracaktır. Bu vesile ile gerek şehrimizin gerekse de ülkemizin ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını düşünmekteyiz” dedi.