Okçulukta kota heyecanı

Okçulukta kota heyecanı

- Okçuluk Milli Takımı, 23-28 Mayıs'ta Nottingham'daki Avrupa Şampiyonası'nda 2016 Rio Olimpiyatları'na kota alabilmek için mücadele verecek - Milli Takım Teknik Direktörü Ergin:"Sporcuları yormamak adına Kolombiya'da yapılacak Dünya Kupası 2. ayak müsaba


ANKARA (AA) - Okçulukta 2016 Rio Olimpiyatları'na kota veren Avrupa Şampiyonası için geri sayım başladı.

Okçuluk Milli Takımı, 23-28 Mayıs tarihlerinde Nottingham'da yapılacak şampiyonada, 2016 Rio Olimpiyatları'na kota alabilmek için mücadele verecek.

Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Göktuğ Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası'ndan önce 10-15 Mayıs tarihlerinde Kolombiya'nın Medellin kentinde Dünya Kupası 2. ayak müsabakalarının yapılacağını belirterek, "Sporcuları yormamak adına Kolombiya'daki Dünya Kupası 2. ayak müsabakalarına katılmayacağız ve Nottingham'a erken giderek kampa gireceğiz. Avrupa Şampiyonası, kota verdiği için çok daha önemli bir organizasyon. Kolombiya, ulaşım açısından da oldukça yorucu bir organizasyon olacak. Sporcuları yormak istemiyoruz." diye konuştu.

Çin'in Şanghay kentinde 26 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde yapılan Dünya Kupası 1. ayak müsabakalarını 2 madalya ile tamamladıklarını hatırlatan Ergin, "Erkekler makaralı yayda Demir Elmaağaçlı gümüş madalya kazandı. Yeşim Bostan, Evrim Sağlam ve Ayşe Bera Süzer'den oluşan kadınlar makaralı yay takımımız ise 3. oldu. Ayrıca sporcularımız 3 ayrı Türkiye rekoruna imza attı. Yarışma tecrübesi açısından da çok faydalı oldu. Şimdi tam anlamıyla Avrupa Şampiyonası'na odaklanmış durumdayız. Elimizden gelenin en iyisini yapıp kota almak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Nottingham'daki kampa Klasik Yay Erkek ve Kadın Milli Takımları ile katılacaklarını dile getiren Ergin, şunları söyledi:

"Olimpiyatlarda makaralı yay yok. Bu nedenle makaralı yay takımlarımız kampa katılmayacak ve şampiyona tarihinde gelecekler. Nottingham'da İngiltere ve Almanya Milli Takımları ile çok uluslu bir kamp yapacağız. Ülke kotası alma şansımız kalmadığı için bireysel kota için mücadele edeceğiz. Kadınlar ve erkekler klasik yayda birer kota alma hakkımız var. Burada kota alamazsak son şansımızı, 13-19 Haziran'da Antalya'daki Dünya Kupası 3. ayak müsabakalarında deneyeceğiz."

23-28 Mayıs tarihlerinde Nottingham'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek klasik ve makaralı yay takımlarında yer alan milli sporcular şunlar:

Klasik Yay Erkek Milli Takımı: Fatih Bozlar, Mete Gazoz, Yağız Yılmaz

Klasik Yay Kadın Milli Takımı: Yasemin Ecem Anagöz, Aybüke Aktuna, Gülnaz Büşranur Coşkun

Makaralı Yay Erkek Milli Takımı: Emre Çömez, Demir Elmaağaçlı, Samet Can Yakalı

Makaralı Yay Kadın Milli Takımı: Yeşim Bostan, Evrim Sağlam, Ayşe Bera Süzer

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :