Oib, Automechanika Chicago Fuarı'nda

Oib, Automechanika Chicago Fuarı'nda

BURSA (AA) - Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), ihracatta hedef büyüttüğü ABD'deki ''Automechanika Chicago Fuarı''nda ilk kez...

BURSA (AA) - Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), ihracatta hedef büyüttüğü ABD'deki ''Automechanika Chicago Fuarı''nda ilk kez "Milli Katılım"la yer aldı.

OİB, otomotiv yan sanayi alanında Türkiye'nin üretim altyapı ve ihracat gücünü, ABD'de tescil ettirdi.

Fuara 13 otomotiv yan sanayi firmasıyla katılan OİB, burada yeni pazar arayışları kapsamında ikili ilişkilerin geliştirilmesi fırsatını da buldu. Türk firmaları, iddialı oldukları yan sanayi alanında janttan aküye, fren sistemlerinden plastik aksamlara, elektrik ve elektronik donanımlardan güç sistemlerine kadar çeşitli ürün gruplarının yer aldığı fuarda, bu alanlardaki başarısını sergiledi. 

Yirmi üç ülkeden 459 firmanın katıldığı fuarı, 6 binden fazla profesyonel ziyaret etti. Yüz yirmi seminerin gerçekleştiği fuarda, küresel otomotiv endüstrisinin hangi noktaya doğru ilerlediği de masaya yatırıldı. 

 

- Başarılarımıza yenilerini ekleyeceğiz

OİB Başkanı Orhan Sabuncu, yaptığı yazılı açıklamada, ''ABD'de bizi çok daha ileriye taşıyacak ihracat potansiyeli olduğunu biliyoruz. Bu potansiyeli ve bunun yol haritasını ihracatçılarımıza gösterebilmek için buradayız'' dedi. 

Sabuncu, gözlerinin her zaman yeni pazarlarda olduğunu belirterek, ''Birleşik Devletler de bizim için hedeflerimizi büyütebileceğimiz öncelikli pazarlardan biri. Burada Türk otomotiv endüstrisi olarak ağırlığımızı artırmalıyız. Her ne kadar da yüksek oranlarda ihracat artışı sağlasak da bu ülkede, bizi çok daha ileriye taşıyacak potansiyel olduğunu biliyoruz. Bu potansiyeli ve bunun yol haritasını ihracatçılarımıza gösterebilmek için buradayız. İnanıyorum ki bu etkinlikle başarımıza yeni halkalar ekleyeceğiz. ABD pazarına ihracatta başarımızı artıracağız'' ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı