OHAL'i üç ay uzatan tezkere Genel Kurulda görüşülüyor

OHAL'i üç ay uzatan tezkere Genel Kurulda görüşülüyor

MHP Grup Başkanvekili Akçay:- "Bu üç aylık dönemde, 'yurtta sulh konseyi' isimli ihanet oluşumunun bütün unsurları ortaya çıkarılmalıdır. Bu terör konseyinin siyasi, askeri, ekonomik ve bürokratik alandaki ele başları mutlaka yargı önüne çıkarılmalıdır"-

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, OHAL'in uzatılacağı üç aylık dönemde, "yurtta sulh konseyi" isimli ihanet oluşumunun bütün unsurlarının ortaya çıkartılması gerektiğini belirterek, "Bu terör konseyinin siyasi, askeri, ekonomik ve bürokratik alandaki ele başları mutlaka yargı önüne çıkarılmalıdır." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, ülke genelinde devam etmekte olan olağanüstü halin, 19 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 01.00'den geçerli olmak üzere 3 ay süre ile uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi'nin görüşülmesine başlandı.

Tezkere üzerinde HDP Grubu adına konuşan Grup Başkanvekili İdris Baluken, 15 Temmuz'da darbe kalkışması yaşandığını ancak bu darbe girişiminin püskürtüldüğünü belirterek, "O kalkışmadan sonra Meclis, bütün sürecin kendisi üzerinden gitmesini talep etti, ancak Cumhurbaşkanı ve Hükümet darbeyi boşa çıkarmış olan Meclis'i boşa çıkarmayı seçtiler." diye konuştu.

Darbe girişiminden sonra Hükümetin yaptıklarını eleştiren Baluken, "Bizim çağrılarımıza OHAL ile cevap verdiniz. Şırnak'ta ölüm rejimi inşa ettiniz. Şırnaklılar bile 7 aydır illerine giremiyor. Şırnak üzerinden bütün Kürt halkını cezalandırmayı seçtiniz. Bir vekilimiz Şırnak'a adımını attığı zaman vali aracılığıyla o ile girmesini engelliyorsunuz." iddiasında bulundu.

Baluken, KHK'larla Meclis iradesinin ayaklar altına alındığını ileri sürerek, "Bu kadar önemli bir KHK'nın gerekçesi sadece 3-4 cümleden oluşuyor. Meclis'i sıradanlaştırıyorsunuz. Bırakın bu tezkereye evet oyu vermeyi, bunu yırtıp atmak gerekiyor." dedi.

İdris Baluken, şöyle konuştu:

"OHAL'le yapılmak istenen tek adam rejimini sağlamak. OHAL'i siz, tek adam rejimini tahkim etmek için getiriyorsunuz. Seçimde tek adam diktatörlüğünü alamadınız. O zaman alamadığınız yetkilerle şimdi yürütmeyi, yasamayı, yargıyı ve medyayı kendinize göre dizayn edecek tek adam rejimliği üzerinden OHAL'i buraya getiriyorsunuz.

Meclis'in hiçbir yetkisi yok. KHK çıkıyor 550 milletvekili de seyrediyor. Medyayı tamamen biat ettirdiniz, muhalif olan sese izin vermiyorsunuz. Yargı da aynı, AKP'li birini görünce 100 metreden önünü ilikleyen bir yargı. Belediyelere kayyım atadınız. Ha darbe yaptınız ha kayyım atadınız, ikisi de aynı şey. Binlerce kurumu kapattınız, kapattığınız dersane, okul ve hastanelerin açılış kurdelelerini siz kestiniz. Zamanında Cumhurbaşkanı Bank Asya'yı açtı, şimdi 'Bank Asya'ya para yatırdı' diye, para yatıranı işten atıyorsunuz."

Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "14 yıldır her seçimde millet iradesiyle iş başına gelmiş bir gruba 'darbeci' diyor Sayın Baluken. Bunu reddediyorum ama benim bunu reddetmem önemli değil çünkü halk her seçimde reddediyor zaten." ifadelerini kullandı.

- "MHP sadece bu çerçevede OHAL'e destek vermektedir"

MHP Grup Başkanvekili Akçay ise bu tezkerenin, bugüne kadar sunulan bütün tezkereler içinde gerekçesi en yetersiz olan tezkere olduğunu savundu.

15 Temmuz akşamı, TSK'nın içine sızmış cemaat kisveli bir örgütün, ülkeyi ele geçirme kalkışmasını yaşadıklarını belirten Akçay, bu kalkışmanın sadece Hükümete değil topyekün millet iradesine, bütün kurumlara karşı yapıldığını ve Türk milletinin varlığıyla hedef alındığını kaydetti. Erkan Akçay, "15 Temmuz, emperyalist işbirlikçilerinin Türkiye'de isyan çıkarma ve Türkiye'nin bölünmesi hamlesidir." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Akçay, "Bu görüşmeyi partiler arasında ve iktidarla muhalefet arasında tesis edilen ilişkilerin çok özel ve hassas dengeleri içerisinde gerçekleştiriyoruz. Bu dengelerin, Türkiye'nin bekasına yönelik tehdit bertaraf edilinceye kadar devam etmesi gerekmektedir. MHP sadece bu çerçevede OHAL'e destek vermektedir." değerlendirmesini yaptı.

OHAL'in demokrasiyi hukuk dışına çıkarmayacağını ve demokrasi dışına çıkarmaya da gerekçe olmayacağını vurgulayan Akçay, ülkeyi OHAL'e götüren sebepler kontrol edilebilir düzeye gelinceye kadar OHAL'in devam etmesinde fayda olduğunu söyledi.

Akçay, 667 ve 668 sayılı KHK'ların gerekçelerinde, OHAL döneminde terörle mücadelenin etkin şekilde sürdürülmesi hususuna dikkat çekildiğini kaydederek, OHAL'de sadece FETÖ ile değil bütün terör örgütleriyle mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

"FETÖ ile mücadele ederken PKK ile mücadeleyi bir kenara bırakamazsınız." diyen Akçay, OHAL'de terör örgütü PKK ile etkin mücadele edilmesi için düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.

Akçay, FETÖ ile mücadelenin, devletin kurumsal yapılanmasında köklü bir değişime gerekçe gösterilemeyeceğini, muhalifleri tasfiye edecek ve sindirecek bir sürece döndürülemeyeceğini söyledi.

Parelel devlet unsurlarının tümünün ortaya çıkartılmasının önemine işaret eden Akçay, şöyle devam etti:

"Bu üç aylık dönemde, 'yurtta sulh konseyi' isimli ihanet oluşumunun bütün unsurları ortaya çıkarılmalıdır. Bu terör konseyinin siyasi, askeri, ekonomik ve bürokratik alandaki ele başları mutlaka yargı önüne çıkarılmalı, milletimize açıklanmalı ve hesap sorulmalıdır. Binlerce kişi görevlerinden uzaklaştırılıp tutuklanırken, örgütün tepe yönetiminin flu kalması, toplumda adalete olan inanç ve güveni zedeleyecektir."

MHP Grup Başkanvekili Akçay, FETÖ'cüleri tespit edip yargı önüne Hükümetin çıkaracağını ifade ederek, "Hükümetin, 'Her parti kendi temizliğini yapsın' demesi, FETÖ ile mücadelede Hükümetin zımnen başarısız kaldığını itiraf etmesidir." dedi.

Bu arada, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ve milletvekilleri, MHP Grup Başkanvekilliği görevine seçilen Samsun Milletvekili Erhan Usta'yı tebrik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :