OHAL'a ilişkin iki KHK'nın iptali istemine ret kararı

OHAL'a ilişkin iki KHK'nın iptali istemine ret kararı

CHP Grup Başkanvekili Gök:- "Anayasa Mahkemesinin kendi içtihatları ve emsallerini gözetmeksizin vermiş olduğu karar tam anlamıyla hukuk devleti açısından bir skandaldır"- "Bu kararla Anayasa Mahkemesi kendi içtihadından dönmek suretiyle tartışılacak bir

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP'nin OHAL'e ilişkin KHK'nın iptali istemiyle yaptığı başvurunun Anayasa Mahkemesince reddedilmesini "skandal" olarak değerlendirdi.

Gök, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Kanun Hükmündeki Kararnamelerle ilgili olarak Anayasa Mahkemesine yaptıkları başvurunun reddi yönünde karar verildiğini söyledi.

1990 yılında OHAL dönemine ilişkin KHK ile ilgili Anayasa Mahkemesinin verdiği kararı emsal göstererek başvuruda bulunduklarını dile getiren Gök, "Anayasa Mahkemesinin kendi içtihatları ve emsallerini gözetmeksizin vermiş olduğu karar tam anlamıyla hukuk devleti açısından bir skandaldır." dedi.

Mahkemelerin bağımsız olmaları, bağımsız karar vermeleri, kendi içtihatlarıyla oluşan kararlar çerçevesinde hareket etmeleri gerektiğine işaret eden Gök, bu kararın hukuk devleti açısından çok ciddi sorunlar yaratacağını öne sürdü.

CHP'nin iki başvuru yaptığının hatırlatılması üzerine Gök, hangisinin reddedildiği ve kararın reddi ile ilgili gerekçeden de henüz haberdar olmadıklarını kaydetti.

İktidarın ve yürütmenin yaptığı eylemlerin Anayasa Mahkemesinde denetlenmesi açısından diğer KHK'larla ilgili çalışmaları sürdürdüklerini belirten Gök, "Bu kararla Anayasa Mahkemesi kendi içtihadından dönmek suretiyle tartışılacak bir karara imza atmıştır. Onun da gerekçelerini yayınlandığı zaman hep beraber göreceğiz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :