OHAL kararı alınması

OHAL kararı alınması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Koçer:- "OHAL'in üretimi, sanayimizi, ihracatımızı olumsuz etkilemesi söz konusu olmayacaktır. Dolarda meydana gelen ve tamamen spekülatif olan artış, en kısa zamanda normal seyrine dönecektir"

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, OHAL'in üretimi, sanayiyi, ihracatı olumsuz etkilemeyeceğini belirterek, "Dolarda meydana gelen ve tamamen spekülatif olan artış, en kısa zamanda normal seyrine dönecektir." dedi.

Koçer, "OHAL kararının ekonomiye etkileri" konusunda AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

OHAL kararının devlet mekanizmalarının hızlanması, huzur ve güven ortamının en hızlı ve güvenli şekilde sağlanması için alındığını vurgulayan Koçer, "Günlük yaşamı asla olumsuz etkilemeyecek, tam aksine muhtemel olumsuzlukların önüne geçebilmek için valilere verilecek yetki yoluyla devlet mekanizmasını hızlandıracak ve güvenlik tedbirlerinin en hızlı şekilde hayata geçirilmesiyle, siyasi ve ekonomik istikrarın sürmesini, sekteye uğramamasını sağlayacaktır." sözlerini sarfetti.

- "Endişe ve çekinceye mahal asla yok"

Koçer, şöyle devam etti:

"Endişe ve çekinceye mahal asla yoktur. OHAL'in üretimi, sanayimizi, ihracatımızı olumsuz etkilemesi söz konusu olmayacaktır. Dolarda meydana gelen ve tamamen spekülatif olan artış, en kısa zamanda normal seyrine dönecektir. Piyasalarda normal akış dışında hiçbir olağandışılığın yaşanmayacağına inanıyorum. Darbe girişimi sonrası alınan ekonomik tedbirler de tamamen güvenliği ve istikrarını sağlamaya yöneliktir.

Tasarrufları arttıcı teşvikler ve yapısal reformlar hayata geçmeye devam edecek. Merkez Bankasının almış olduğu çeyrek puanlık son faiz indirimi de son derece pozitiftir. Bu, Türkiye'nin ekonomik açıdan kendine duyduğu güvenin çok açık bir ifadesidir."

AK Parti'li Koçer, OHAL'in 15 Temmuz gecesi yaşananlardan sonra, normalleşme için bir zaruret olduğunu düşündüğünü söyledi.

Devlete, ihtiyaç olan bu desteği sağlamak için, bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek OHAL kararının yürürlüğe girmesi için, oylarını verip, ülkenin huzuru ve güveni için gereken her şeyin yapılmasını destekleyeceklerini ifade eden Koçer, vatandaşlardan bu sürece destek ile birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını beklediklerini kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :