OHAL kararı alınması

OHAL kararı alınması

TBMM İdare Amiri Gündoğdu:"Bu ülkede yanlış yapmayan herkes olağanüstü halden memnun olacak, yanlış yapan herkes de korksun, korkacak"

TBMM (AA) -TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, "Bu ülkede yanlış yapmayan herkes olağanüstü halden memnun olacak, yanlış yapan herkes de korksun, korkacak." dedi.

Meclis'te gazetecilerin Bakanlar Kurulu'nun 3 ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) kararı almasına ilişkin sorularını yanıtlayan Gündoğdu, darbe girişiminde, iktidarı ile muhalefetiyle Meclis'te olduklarını anımsattı. Gündoğdu, "O gece hep beraber darbeyi püskürttük, şimdi darbenin kalıntılarını, virüslerini temizlememiz lazım. Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi olağan durumlarda da olan bir şeydir. Eski hükümetlerin tamamında da çıkmıştır." dedi.

Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Bizim iki tane terör örgütüyle başımız derttedir. PKK terör örgütü ve FETÖ terör örgütü. Her ikisine de hesap soracağız. 'Darbeye karşıyım ama darbenin izlerinin temizlenme biçiminde hiçbir şey yokmuş gibi davranalım' demek sağlıklı değildir. Fransa'da bir patlama oldu, olağanüstü hal ilan edildi. Dün, 6 ay daha uzattılar. Neredeyse 1 yıl Fransa'da patlama dolayısıyla olağanüstü hal ilan ediliyorken, bizde darbe karşısında olağanüstü hale karşı çıkmak olağan bir durum değildir.

Bu ülkede yanlış yapmayan herkes olağanüstü halden memnun olacak, yanlış yapan herkes de korksun, korkacak."

Bir gazetecinin, "Muhalefetin tavrı nasıl olması gerekiyor?" sorusuna Gündoğdu, "Biz, HDP'nin belki 'darbeye karşıyım' diye o gün Meclis'te destek verdiği bildiri sonrasında, olağanüstü hali, onlar da bir sürü yanlışın içerisinde olduğu için desteklemesini beklemiyoruz ama Atatürk'ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi, 'devletin sahibiyim' diyen bir partinin, PKK ya da FETÖ'nün temizlenmesine, olağanüstü hale destek vermesini bekliyoruz." yanıtını verdi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :