OHAL kararı alınması

OHAL kararı alınması

ATO Başkanı Bezci:- "OHAL kararıyla üç ayda darbe izlerini temizleyip, Türkiye’nin yönünü yeniden gelişme ve büyümeye çevirmemiz gerekiyor"- "Kişi hak ve özgürlüklerini kısıtlamayan OHAL, ülkemizde kısa sürede huzur ve barış ortamına dönülebilmesi için ye

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, olağanüstü hal (OHAL) kararıyla üç ayda darbe izlerinin temizlenip, Türkiye'nin yönünü yeniden gelişme ve büyümeye çevirmesi gerektiğini bildirdi.

Bezci, yazılı açıklamasında, kişi hak ve özgürlüklerini kısıtlamayan OHAL kararının, Türkiye’nin huzur ve barış ortamına dönebilmesi için yerinde ve uygun bir karar olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Darbe girişiminin milli iradenin direnci ile durdurulduğunu hatırlatan Bezci, "Yönünü ekonomik ve sosyal gelişmeye çevirmiş ülkemizde darbe girişiminin yaşanması, bu suça bir şekilde iştirak edenlerin tespit edilerek cezalandırılması ülke gündemini etkilemeyi sürdürecektir. OHAL kararıyla üç ayda darbe izlerini temizleyip, Türkiye’nin yönünü yeniden gelişme ve büyümeye çevirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bezci, sivil halka tereddüt etmeden ateş eden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hainlerinin OHAL kararı ile hızlı bir şekilde tespit edilip cezalandırılacağını belirterek, bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Binali Yıldırım Başbakanlığındaki hükümetin gösterdiği kararlılığın da millete güven olarak yansıdığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :