OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonuna ziyaret

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonuna ziyaret

Kamu Başdenetçisi Malkoç: - "(FETÖ darbe girişimi davaları )Bu yargılamaların kısa zamanda ve adil bir şekilde sonuçlanmasını millet olarak beklemekteyiz"-"Temennimiz, mahkemelerimizin de OHAL komisyonunda toplanan bilgi ve belgelerden faydalanmasıdır"

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, FETÖ darbe girişimi ile ilgili yargılamaların uluslararası hukuk usulüne riayet edilerek devam ettiğini belirterek, "Bu yargılamaların kısa zamanda ve adil bir şekilde sonuçlanmasını millet olarak beklemekteyiz." dedi.

Malkoç, Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonunu ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Malkoç, görüşmede komisyonun çalışmaları hakkında bilgi edindiklerini söyledi.

Komisyon Başkanı ve çalışma arkadaşlarını tebrik eden Malkoç, "Mayıs ayından bu tarafa çok kısa bir zamanda yüz binin üzerindeki insanın evraklarını, belgelerini, bilgilerini toplamışlar. Yaklaşık 20 kamu kurumundan bilgi ve belgeleri toplamışlardır. Bu olağanüstü bir şey." diye konuştu.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini anımsatan Malkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milleti demokrasiye, hukuka ve geleceğe sahip çıkmaya davet ettiğini, milletin de dünya ve demokrasi tarihinde ders okutulacak şekilde mücadele verdiğini vurguladı.

Darbe girişiminde şehitler ve gaziler olduğunu ama milletin anayasaya, hukuka ve çocuğunun geleceğine sahip çıkarak ülkenin işgal edilmesinin önüne geçtiğini anlatan Malkoç, savcıların darbeye teşebbüs edenleri ve suç işleyenleri yakasından tutup sanık sandalyesine oturttuğunu ifade etti.

- "Suçlular adil şekilde yargılanmaktadır"

Malkoç, yargılamaların devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yargılamalar, uluslararası hukuk usulüne riayet edilerek devam etmektedir. Bu yargılamaların kısa zamanda ve adil bir şekilde sonuçlanmasını millet olarak beklemekteyiz. Kamu Denetçiliği ve benzeri kurumlar bu süreçte işlerin hukuka, insan haklarına uygun olarak yürütülmesinde titizlikle çaba göstermektedirler. Suçlular adil şekilde yargılanmaktadır. Türkiye, umut ediyorum ki bundan sonra bu tür olayları yaşamayacaktır. İşlerin hukuka uygun şeffaf bir şekilde yürütülmesi son derece önemlidir. Burada da en önemli görev OHAL Komisyonumuza düşmektedir. Arkadaşlarımızın titizliğini ve gayretlerini gördük, memnun olduk. Şuna da şahit olduk ki en az 20 kurumdan istenen belgeler titizlikle dosyalanmıştır. Temennimiz, mahkemelerimizin de OHAL komisyonunda toplanan bu bilgi ve belgelerden faydalanmasıdır."

Malkoç, Türkiye'nin DEAŞ, FETÖ ve PKK ile başarıyla mücadele ettiğini, bu mücadeleyi uluslararası hukuk kurallarına uygun olarak sürdürdüğünü vurguladı.

Bir taraftan FETÖ ile mücadele edilirken diğer taraftan Afrin'de bir çalışma yürütüldüğünü aktaran Malkoç, bu çalışma esnasında şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, mücadele veren askerlere de başarılar diledi.

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonuna ziyaret

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :