OĞUZ YOK, KİRACI VAR!

OĞUZ YOK, KİRACI VAR!

Mahkemece yurt dışına kaçma iddiaları araştırılan Memduh Oğuz’un UYAP’a kayıtlı ikametgahta olmadığı, dairede 2015 yılı Nisan ayından bu yana bir kiracının oturduğu tespit edildi

Konya’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında yurtdışına çıkacağı sırada havalimanında gözaltına alınan ve tutuklanarak cezaevine konulan bir süre cezaevinde yattıktan sonra mahkemece denetimli serbestlikle tahliye edilen ve yurt dışına çıkış yasağı konulan avukat Memduh Oğuz’un duruşmalara katılmaması, telefonlarına bakmaması müştekilerde şüphe uyandırmış, kaçtığı yönündeki iddiaları beraberinde getirmişti. Şüpheler ve iddialar üzerine son duruşmada müşteki avukatı, mahkemeden iddiaların araştırmasını talep etmiş ve mahkemede bu talebi kabul etmişti.

UYAP ADRESİNDE KİRACI VAR

Edinilen bilgilere göre, Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi talep doğrultusunda Memduh Oğuz’un yerinin tespit edilmesi için Konya Emniyet Müdürlüğü’nden talepte bulundu. Konya Emniyet Müdürlüğü de İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden bilgi istedi. Terörle Mücadele Ekipleri, Adalet Bakanlığı UYAP kayıtları doğrultusunda İstanbul Avcılar Isparta Kule Olimpos’ta belirtilen adreste yaptıkları incelemede Memduh Oğuz’un, eşi A.S.O’ya ait söz konusu adresteki evde olmadığı tespit edildi. TEM ekipleri yaptıkları incelemede, söz konusu dairenin 2015 yılının Nisan ayından itibaren bir aileye kiralandığını tespit etti.

Şimdi Hem Konya hem de İstanbul emniyeti Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi doğrultusunda Memduh Oğuz’un yasal olmayan yollardan yurt dışına çıkıp çıkmadığını tespit etmeye çalışıyor. Örgütün para abisi olduğu iddia edilen Memduh Oğuz hakkında çok ciddi iddialar yer alıyor Oğuz’un İzmir üzerinden yasadışı yollarla kaçtığı iddia ediliyor.

M. Mustafa Özdemir-Memleket