Oğuz Arda Sel anısına futbol akademisi açıldı

Oğuz Arda Sel anısına futbol akademisi açıldı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarındaki tren kazasında vefat eden ve futbola düşkünlüğüyle bilinen Oğuz Arda Sel adına memleketi Uzunköprü'de futbol akademisi açıldı- Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen:- "Akademiyle tren kazasında kaybettiğimiz yavru

EDİRNE (AA) - Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarındaki tren kazasında vefat eden ve futbola düşkünlüğüyle bilinen Oğuz Arda Sel adına memleketi Uzunköprü'de futbol akademisi açıldı.

Uzunkörpü Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediye ve Uzunköprü Spor iş birliğinde hayata geçirilen Oğuz Arda Sel Futbol Akademisi'nde 7-14 yaş arası gençler futbol eğitimi görecek.

Akademinin açılışında konuşan Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, hizmete giren akademiyle Sel'in anısının Uzunköprü'de yaşatılacağını dile getirdi.

İlçedeki gençlerin, dersleriyle uyumlu şekilde spor yapacağını anlatan İşbilen, şöyle devam etti:

"Uzunköprü'de sosyal demokrat belediyeciliğin gereğini bu defa sportif anlamda gerçekleştiriyoruz. Akademiyle tren kazasında kaybettiğimiz yavrumuz Oğuz Arda Sel ve babası Hakan Sel'in hatırasını yaşatmak istedik. Hayatını kaybeden her vatandaşımız bizim için özeldi. Küçük bir ihmal sonucu 25 vatandaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü hala içimizde yaşıyoruz. Akademiye kayıt yaptıran öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerimize tüm spor malzemeleri ücretsiz verilecek olup, teknik ve idari kadro tarafından sportif ve eğitim profili sürekli takip edilecek, yazılı ve sınavları için özel programlar uygulanacak ve futbol eğitiminin okula olan ilgisinin azalmasına izin verilmeyecektir."

- "Oğuz Arda'nın adının sonsuz olmasını istiyorum"

Sel'in annesi Mısra Öz de oğlunun hatırasının yaşatılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Bir ihmal sonucu kaybettiğim oğlumun adının burada, kendi memleketinde yaşatılması beni gururlandırdı. Oğuz Arda'nın adının sonsuz olmasını istiyorum. Akademide oynayan çocuklarımızın Oğuz Arda'nın hayallerini gerçekleştirmesini diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından anne Öz tarafından akademiye kayıt yaptıran öğrencilere Sel'in fotoğrafının basılı olduğu tişört dağıtıldı.

Açılışa, Uzunköprülü vatandaşlar ve Sel'in yakınları katıldı

- Babasıyla birlikte trene binmişti

Yakınlarını ziyaret sonrası Uzunköprü'den İstanbul'a gitmek üzere 8 Temmuz'da babası Hakan Sel ile bindiği trende varış istasyonuna ulaşamayan isimlerden birisi de 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel'di.

Baba Hakan Sel ve Oğuz Arda Sel, Uzunköprü'de toprağa verilmiş, futbola merakıyla bilinen minik Oğuz Arda'nın tabutuna çok sevdiği Barcelona forması konulmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :