Öğretmenler sertifikalarını aldı

Öğretmenler sertifikalarını aldı

Kodlama Haftası Kapsamında Endüstriyel ve Teknolojik Gelişim İçin Eğitmen Eğitimi Sertifika dağıtım töreni yapıldı

 

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MEVKA (Mevlana Kalkınma Ajansı) işbirliği içerisinde, EKİP42 Projesi kapsamında “08-12/15-19 Ekim 2018” tarihlerinde 4 grupta farklı branşlardan 120 öğretmene, dijital çağın gereksinimlerini yakalamak, eğitimde beklenen teknolojik atılıma etkin bir şekilde hazırlanmak adına yazılım, tasarım, kodlama ve simülasyon konularında kendilerini geliştirmeleri için verilen “Endüstriyel ve Teknolojik Gelişim İçin Eğitmen Eğitimi” kursunun sertifika dağıtım töreni, 19 Ekim 2018 tarihinde, Selçuklu Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşti.

ÜLGER: TEKNİK DESTEKLER DEVAM EDECEK

MEVKA Genel Sekreteri Savaş Ülger programda yaptığı konuşmada, öğretmen eğitiminin en güzel yansımasının öğrencilerde gözleneceğini belirterek çalışmaların projelerdeki eğitimlerle sınırlı kalmamasının ve ortaya somut ürünler konulmasın gerektiğini ifade etti. Ülger, MEVKA olarak bu alanda yapılan projelere teknik desteklerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi.
GÜRSOY’DAN TEŞEKKÜR

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da yaptığı konuşmada, günümüz teknolojisinde STEM, Robotik ve Kodlama konularında öğretmenlerin kendilerini geliştirmelerinin önemini vurgulayarak her okulun mutlaka yerel, ulusal ve uluslararası projeler yapması gerektiğini ifade etti.  Projeye destek olan MEVKA’ya, EKİP42 İl Yürütme Kuruluna, MİD Akademi Eğitmenlerine ve kursiyer öğretmenlere de teşekkür etti.

Programda kursiyerlere sertifikaları verildikten sonra MEVKA Genel Sekreteri Savaş Ülger’e ve eğitmenlere hediye takdiminde bulunuldu.

Programa Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, MEVKA Genel Sekreteri Savaş Ülger, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, EKİP42 İl Yürütme Kurulu, eğitmenler ve kursiyer öğretmenler katıldı.

ogretmenlere-sertifikalar--(1).jpg

ogretmenlere-sertifikalar--(2).jpg