Öğretmenler Günü

Öğretmenler Günü

DSP Genel Başkanı Türker:

ANKARA (AA) - DSP Genel Başkanı Masum Türker, öğretmenlere hak ettikleri değerin verilmesi, Türkiye'de yaratılan katma değerden hak ettikleri payı almalarının sağlanması gerektiğini bildirdi.

Türker, Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, öğretmenlerin, ulusal birlik ve bütünlüğün sağlanmasında önemli işleve sahip olduğunu belirtti.

Öğretmenlerimizin değerinin bilinmediğini, ülkede yaratılan katma değerden hak ettikleri payı alamadığını savunan Türker, şunları kaydetti:

"Günümüz Türkiyesinde atama ve yetkilendirmede öğretmenlerimizin yeterlilik ve yetenekleri dikkate alınmamaktadır. Öğretmenler ayrıştırılarak taraftar öğretmen yaratılmaktadır. Öğretmen olmak üzere eğitim alanlar görev almak için uzun süre beklemekte, bir kısmı öğretmenlikten vazgeçerken bir kısmı ise atanmanın hayali ile beklemeye devam etmektedir. Büyük özveriyle çalışan öğretmenlerimizin ücretleri artırılarak hak ettikleri düzeye getirilmeli, gerekli araç ve gereçlerle donatılarak yaşam koşulları ve standartları yükseltilmelidir. Yarınlarımızın güvencesi, genç kuşakları yetiştiren öğretmenlerimize hak ettikleri değeri vererek Türkiye'de yaratılan katma değerden hak ettikleri payı almaları sağlanmalıdır. Bekleyen aday öğretmelerin beklemeden atanmaları sağlanmalıdır."

Kaynak:Haber Kaynağı