Öğretmenine elektriklerinin kesik olduğunu söylemeye utanıyor

Öğretmenine elektriklerinin kesik olduğunu söylemeye utanıyor

Gaziantep’te yaşayan zihinsel engelli Abdulkadir ve Aysel Kıynak’ın (45) çocukları, evin tüm yükünü sırtlıyor.

Borçları nedeniyle elektrik ve suları kesik olduğu için ödevlerini yapamayan 5. sınıf öğrencisi Hasan, azar işitmesine rağmen elektrikleri kesik olduğu için ödevlerini yapamadığını söylemeye utanıyor.

BORÇTAN DOLAYI ELEKTRİK VE SULARI KESİK

Gaziantep’in Nurtepe Mahallesinde yaşayan zihinsel engelli Abdulkadir (49) ve Aysel Kıynak çiftinin çocukları hayat mücadelesi veriyor. Zihinsel engelli anne ve babalarına bakmak için okulu 3. sınıfta bırakmak zorunda kalan Mustafa (17), bir fırında çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor. Yaklaşık 2 aydır elektrik ve suyu kesik olan aile zor günler yaşarken, günlük 20 lira yevmiye alan Mustafa, yaklaşık 34 bin TL olan elektrik ve su borcunu ödeyemiyor.

EVDE YİYECEK BİR ŞEY YOK

Yaşadıkları evin baba Abdulkadir ve 5 kardeşinin olduğu öğrenilen evde kardeşler, ailenin içinde bulunduğu durum nedeniyle kalmalarına müsaade ediyor. Tek odası ve bir de küçük mutfağı bulunan evde yiyecek bir şey bulunmuyor. Ailenin üç ayda bir aldıkları 850 TL hayat şartlarını düzeltmelerine yardımcı olamıyor. Ailenin içler acısı durumu görenlerin yüreğini burkarken çocuklar elektrik, su ve bir de izleyebilecekleri bir televizyon istiyor.

ÖĞRETMENİNE EVLERİNDEKİ ELEKTRİĞİN KESİK OLDUĞUNU SÖYLEMEYE UTANIYOR

Mustafa’nın aldığı para kıt kanaat geçinmelerine yardımcı olurken, 5. sınıfa giden 12 yaşındaki Hasan ise karanlıkta ders çalışmak zorunda kalıyor. Geceleri ödevlerini yapamayan Hasan, okulda öğretmeninden azar işitmesine rağmen elektriklerinin kesik olduğu için ödevlerini yapamadığını söylemeye utanıyor. İki aydır elektriklerinin kesik olduğunu söyleyen Hasan,

"Ders çalışamıyorum. Okula gidince öğretmenim ödevini niye yapmadın diye bana bağırıyor ama elektriklerimizin kesik olduğunu utandığım için söyleyemiyorum. Benim bildiğim kadarıyla elektrik ve su borcu ayrı ayrı 20 bin lira. Bir tek abim çalışıyor. Babam hasta diye kimse onu işe almıyor o da boş geziyor. Abim çalışıyor, 20 lira yevmiye alıyor. Onunla geçiniyoruz. En çok televizyonumuzun ve suyumuzun açık olmasını istiyorum” dedi. Hasan okula çantası olmadığı için kitaplarını poşete koyarak gittiğini söyledi.

HALALARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Çocukların halası Fatma Tüke ise kardeşinin engelli olduğunu dile getirerek, ”Kardeşim engelli, içinde otursun dedik. Hanımı da kendisi de engelli. Çocukları okutamadılar. Bir tanesini okuldan attılar. Benim derdim çok, anlatamıyorum. Benim kardeşimin biri öldü. 40 yaşındaydı, kanser hastasıydı. Ufak kardeşim şeker hastası, karısı özürlü, kendisi özürlü, çocukları da özürlü. Evinde hiçbir şeyi kalmadı. Elektrik, suyunu kestiler. Karanlıkta oturuyorlar. Durumları perişan. Vicdanım el vermiyor yanına gelip gitmeye, durumunu sormaya. Bunlara biri çıkıp yardım etse, ben yetkililerden yardım istiyorum. Elektrik ve suyu kesmişler, borcunuzu ödeyin diye kağıt vermişler. Borcu ödeyecek kimseleri yok. Kardeşimin 3 aylık bir özürlü maaşı var. Bir oğlu var okuldan attılar. İşe koyduk 20 lira yevmiyeyle çalışıyor. Yemeklerine yetmiyor. Bir şeyleri kalmadı. Kardeşim için yetkililerden yardım istiyorum” diye konuştu.

Anne Aysel ise, evde sadece bir çocuklarının çalıştığını ve elektrikleri kesik olduğu için mum ışığında oturduklarını belirtti.

iha