Öğretmenin şehit fotoğrafına tepki gösterdiği iddiası

Öğretmenin şehit fotoğrafına tepki gösterdiği iddiası

İddialarla ilgili Alanya'daki İncekum Jandarma Komutanlığı, şikayet üzerine kadın öğretmenin ifadesini aldı- Öğretmenin ifadesinde, 2015'te Siirt'te, kısa süre önce de Siirt'te şehit olan öğrencilerini hatırlattığı için şehit fotoğraflarını panodan kaldır

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir lisede, Güneydoğu'da terör örgütüne yönelik operasyonda şehit düşen özel harekat polisinin sınıf panosundaki fotoğrafına tepki gösterdiği iddia edilen öğretmenin jandarmadaki ifadesinde, 2015'te Siirt'te, kısa süre önce de Siirt'te şehit olan iki öğrencisini hatırlattığı için fotoğrafları panodan kaldırdığını söylediği öğrenildi.

İncekum Jandarma Komutanlığı, Okurcalar Berat Hayriye Cömertoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesindeki iki öğrencinin şikayeti üzerine, Güneydoğu'daki terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında şehit düşen Coşkun Nazilli'nin fotoğrafının sınıf panosuna asılmasına tepki gösterdiği öne sürülen 34 yaşındaki İngilizce öğretmeni İ.A'nın ifadesini aldı.

Öğretmen, ifadesinde, 4 Ekim'de girdiği sınıfta mart ayından itibaren sınıf panosunda asılı olan, şehit özel harekat polisi Coşkun Nazilli'nin iki fotoğrafını indirdiğini kabul etti. Kadın öğretmen, 2015 yılında Siirt'te, iki gün önce de Şırnak'ta bir öğrencisinin şehit olduğunu belirterek, şehit polis memurunun fotoğrafını görünce öğrencilerini hatırlayarak duygulandığını söyledi.

Fotoğrafları panodan indirdikten sonra M.D. adlı öğrencisinin kendisinden bu fotoğrafları istediğini öne süren İ.A, "Ben de 'İstiyorsan eve götürebilirsin yavrum' diyerek henüz katlamadığım fotoğrafı kendisine verdim. Kendisi ders arasında fotoğrafları panoya tekrar asmış. Benim bu kelimeleri söylememdeki maksadım ve fotoğrafları panodan almamın nedeni öğrencilerimin şehit olması nedeniyle duyduğum hassasiyettir." ifadesini kullandı.

- "İftira attığını düşünüyorum"

İ.A, ifadesinde ayrıca, hakkındaki iddiaların kaynağı olduğunu iddia ettiği M.D. adlı öğrenciyi 3 Ekim'de sınıfta cep telefonuyla konuşurken gördüğünü ve el koyduğu telefonunu tutanakla disiplin kuruluna vereceğini söylediğini aktardı.

Bunun üzerine M.D'nin kendisini tehdit ettiğini öne süren İ.A, ifadesinde, "Başını sallayarak tehditvari biçimde, 'Siz böyle yapmaya devam edin hocam' şeklinde bu kelimeleri tekrarladı. Bunun üzerine M.D. isimli öğrencimi idarede görevli müdür yardımcısına götürdüm. Tutmuş olduğum tutanağı ve telefonu da 5 Ekim'de okul müdürüne teslim ettim. M.D. isimli öğrencimin telefonunu alıp idareye vermemden dolayı bana kin besleyip iftira ettiğini düşünüyorum." açıklamasında bulundu.

Öğretmen, ifadesinde, iddiaların ortaya çıkmasının ardından okulun önüne gelen bazı kişilerin kendisine hakarette bulunduğunu ve ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. Kadın öğretmen, bu kişilerden de şikayetçi oldu.

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Güneydoğu'da terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Coşkun Nazilli'nin fotoğrafının sınıf panosuna asılmasına İngilizce öğretmeni İ.A'nın tepki gösterdiği iddia edilmiş, bunun üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü konu hakkında inceleme başlatmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :