Öğretmenin, şehit fotoğrafına tepki gösterdiği iddiası

Öğretmenin, şehit fotoğrafına tepki gösterdiği iddiası

Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir lisede, şehit polis memurunun sınıf panosundaki fotoğrafına tepki gösterdiği iddiasıyla bir öğretmen hakkında kaymakamlık talimatıyla inceleme başlatıldı- İlçe Milli Eğitim Müdürü Er: - "Şehidimiz bizim kırmızı çizgimiz"

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir lisede, Güneydoğu'da terör örgütüne yönelik operasyonda şehit düşen özel hareket polisinin sınıf panosundaki fotoğrafına tepki gösterdiği iddia edilen bir öğretmen hakkında kaymakamlık talimatıyla inceleme başlatıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Okurcalar Hayriye Cömertoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni İ.A'nın, bir sınıfta, Güneydoğu'daki terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında şehit düşen Coşkun Nazilli'nin fotoğrafının asılmasına tepki gösterdiği iddia edildi. Tepki üzerine öğretmenleri ile tartışan öğrencilerin, durumu velilerine bildirdiği, velilerin de kadın öğretmen hakkında ilgili makamlara şikayette bulunduğu kaydedildi.

Şikayet üzerine, Alanya Kaymakamlığının talimatı ile söz konusu öğretmen hakkında inceleme başlatıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit Nazilli'nin fotoğrafının sınıf panosuna asılması nedeniyle öğrenciler ve öğretmen arasında sözlü tartışma yaşandığını söyledi. Er, tartışmanın büyümesi üzerine öğretmenin, "Resmi alıp evinize götürün asın" ifadesini kullandığının iddia edildiğini belirterek, "Eğer böyle bir davranış varsa bu da kabul edilebilir değil. Şehidimiz bizim kırmızı çizgimiz. Bu konuda gerekli incelemeyi başlattık." dedi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 27 Mart'ta 2015'de teröristlere yönelik operasyon sırasında özel hareket polisi Coşkun Nazilli şehit düşmüş, cenazesi, Alanya'da toprağa verilmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :