Öğretmene sendikalar sahip çıktı

Öğretmene sendikalar sahip çıktı

Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Aktif-Sen birlikte yaptıkları basın açıklamasında Cemil Meriç İlkokulunda görev yapan bayan öğretmen ve eğitim çalışanın darp edilmesine tepki gösterdiler

Öğrenci velisi tarafından darp edilen Türk Eğitim Sen Üyesi eğitim üyesi  Bosna Cemil Meriç İlkokulu öğretmenlerinden Fatma Nur Saylan ve Mehmet Emin Elmas’ın öğrenci velisi tarafından darp edilmesi Eğitim Sendikaları tarafından yapılan ortak açıklamayla tepki verdiler.

Basın açıklamasında ilk sözü alan Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkan Vekili Veli Doğrul;”  Bugün burada Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Aktif-Sen olarak, meslek onurumuza sahip çıkmak için bir aradayız.

 Ama günümüzde maalesef üzülerek görüyoruz ki, öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarına saygısızlık adeta moda haline gelmiş durumdadır. Neredeyse her gün eğitim çalışanlarına yönelik saldırı, hakaret, şiddet ve taciz haberleri gündemi işgal ediyor. Bosna Selçuklu Cemil Meriç İlkokulu öğretmenimiz Fatma Nur Saylan ve eğitim çalışanımız Mehmet Emin Elmas öğrenci velilerimiz tarafından görevlerini yapmaya çalışılırken darp edilmişlerdir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştirenlerin, böylesine yaygın bir şekilde şiddete maruz kalmasının sebeplerinin başında hiç şüphe yoktur ki, mesleğimizin itibarsızlaştırılması gelmektedir. vakaları için zemin hazırlamaktadır. İl ve ilçe Milli eğitim müdürlüklerini eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için gerekli her türlü tedbiri alması için derhal göreve davet ediyoruz.”dedi

Eğitim-Sen Koynu Şube Başkanı Cebrail Bektaş; “ Eğitimde sorunların ve şiddetin arttığı bir süreçten geçiyoruz. Öğretmenler ve çalışanlara saldırılar artmıştır. Son olarak Cemil Meriç İlkokulunda bir öğretmen ve bir eğitim çalışanının darp edilmesini kınıyor ve yetkilileri göreve çağırıyoruz.

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Şükrü Balun ise; Okullarımızda gün geçmiyor ki şiddet olayı yaşanmasın. Her kademe eğitim çalışanları okullarında tehdit altındadır. Okulların adlarını değiştirmeyi eğitimi yönetmeyi sayan anlayış, darp edilen öğrenmen ve eğitim çalışanının yaşadığı darp’ın sorumlusudur. Buradan Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürüne ve Sayın Konya Valimize görevlerini hatırlatıyor ve öğretmen ve eğitim çalışanlarına sahip çıkmalarını talep ediyoruz” dedi.