Öğretmen seminerleri son erdi

Öğretmen seminerleri son erdi

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, mesleki çalışmaları kapsamında Anadolu İmam Hatip Liseleri, İmam Hatip Ortaokullarında görev yapan tüm branş öğretmenlerine yönelik seminer düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, geride bıraktıkları eğitim-öğretim yılını başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirterek, tüm öğretmenlere teşekkür etti.

Sivas'ta önemli bir sorun yaşanmadan güzel bir eğitim-öğretim sezonunu geçirdiklerini tüm eğitim camiasına gayretlerinden ve desteklerinden dolayı minnettar olduğunu ifade etti.

İllerinde, öğretmen başına ortalama 18 öğrenci düştüğünü aktaran Altınsoy şunları kaydetti:

"Her öğretmenin bu öğrenciler ile birebir ilgilenerek, öğrencisini tanıyıp ona göre çalışma yapması gerekiyor. Bizim mesleki açıdan kendimizi yenilememiz gerekiyor. Bugün de burada bu kapsamda üniversiteden çok değerli hocalarımız buradalar. Bizlerle çok önemli ve değerli akademik çalışmalarını paylaşacaklar. Kendilerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Sivas’ta derslik başına düşen öğrenci sayısı 22 öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ise 18'dir. Yani her bir öğretmenimize 18 öğrenci düşüyor. Her birimiz 18 öğrenciyle bir sene birebir ilgilensek, 18 çocuğun rahatlıkla ailesini, yönünü, yeteneğini tanırsınız. Bunun üzerine bir çalışma yapabilirsiniz. Bu çocuklarımızı tek tek bizim tanımamız gerekiyor. Bunu rahatlıkla yapabiliriz."

Seminere, Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nebahat Göçeri ile Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Gemerek MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kasım Özgen katıldı.

Altınsoy, seminerin sonunda Doç. Dr. Özgen ve Doç. Dr. Göçeri’ye teşekkür plaketi verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :