Öğretmen atamaları başvurusu için son gün ne zaman?

Öğretmen atamaları başvurusu için son gün ne zaman?

Öğretmen atamaları başvurusu için son gün ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik; ilk atama, yeniden atama, kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında 30 bin öğretmen kadrosuna atama için başvurular 2 Şubat'ta başladı, 8 Şubat'ta sona erecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik ilk atama, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında 30 bin öğretmen kadrosuna atama için başvurular 2 Şubat'ta başladı, 8 Şubat'ta sona erecek.

MEB'e bağlı eğitim kurumlarına ilk kez ataması yapılacak adayların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor. Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği için "KPSSP121", diğer alanlar için ise "KPSSP10" puan türündeki taban puan dikkate alınacak.