Öğrencilerine "Trafik Adabı ve Çevre Bilinci" dersi

Öğrencilerine "Trafik Adabı ve Çevre Bilinci" dersi

SİVAS (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) arasında imzalanan...

SİVAS (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) arasında imzalanan protokol kapsamında Sivas'ta ilkokul öğrencilerine "Trafik Adabı ve Çevre Bilinci" dersi verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Zübeyir Kemelek İlkokulunda düzenlenen programa, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Tan, Sivas Trafik-Der Başkanı Mustafa Er ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Altınsoy, "Amacımız okul öncesi ve ilkokulda eğitim alan çocuklarımızda trafik ve çevre bilinci oluşturarak trafik kazalarının en aza indirilmesini sağlamaktır. Sivas'ın tüm anaokullarında ve ilkokullarda bu eğitimler usta öğreticiler tarafından verilecektir." ifadelerini kullandı.

Sivas Trafik-Der Başkanı Mustafa Er ise sosyal sorumluluk projesi olarak imzalanan protokol kapsamında, okullarda trafik bilincini artırmaya yönelik eğitim programları uygulanacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından "Trafik Adabı ve Çevre Bilinci" konulu ilk ders başladı. Uzman Öğretici Hakan Akçadağ, slayt gösterisi eşliğinde öğrencilere eğitim verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :