Öğrencilerden yardım etkinliği

Öğrencilerden yardım etkinliği

Selçuklu Ömer Cemile Güler İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, her Cuma günü ‘Sadakanı Ver Muradına Er’ sloganıyla gerçekleştirdikleri sadaka toplama etkinliği yaparak ihtiyaç sahiplerine yardım topluyorlar.

 

Ömer Cemile Güler İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrenciler he Cuma günü sadaka kutularıyla birlikte sınıfları dolaşarak, öğrenci arkadaşlarından yardım parası topluyorlar. Her Cuma günü ‘SAdakını ver Muradına Er’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğe tüm öğrenciler ilgi gösteriyor. Toplanan sadaka paralarıyla okuldaki ilk başta öksüz yetimlerden başlayarak muhtaç ailelerin çocuklarına kışlık kıyafet ve okul yemek servis paraları karşılanıyor. Bu hafta gerçekleşen etkinliğe Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da katılarak öğrencileri tebrik etti. Kayacılar burada yaptığı açıklamada, öğrencilerin küçük yaşta sadaka verme ve ihtiyaç sahibi insanlara yardım etme alışkanlığı kazandıklarını dile getirdi.

ogrencilerden-yardim--(5).jpeg

MÜDÜR YAKARER’DEN TEŞEKKÜR

Okul müdürü Hasan Yakarer ise öğrencileri tebrik ederek, “Okul olarak düzenlediğimiz  ‘Sadakanı Ver Muradına Er’  isimli projemiz çerçevesinde, öğrencilerimiz, cuma vaktinin de kutsiyetini kuşanarak her cuma sadaka kutularını doldurarak,  ihtiyaç sahibi arkadaşlarının yanlarında olduklarını gösterdiler. Dahası; harçlığının bir kısmını veya tamamını, karşılık beklemeden vererek gerçek zenginliklerini ortaya koydular. Ne mutlu onlara ki ömürlerine ömür kattılar. Birçok belayı savdılar. Allah’ın lütfu ile aldıkları her bir nefesin hakkını verdikleri o küçük sadakalarla gösterdiler. Bu faaliyete az çok demeden sadakaları ile katılanlardan, esasen bunun ecrini Cenab-ı Hakk’ın vereceğine olan inancımızı belirterek Allah razı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

ogrencilerden-yardim--(7).jpeg

ogrencilerden-yardim--(8).jpeg

ogrencilerden-yardim--(9).jpeg