Öğrencilerden özel harekata ziyaret

Öğrencilerden özel harekata ziyaret

Kredi ve Yurtlar Kurumu Ankara İl Müdürlüğü çalışanları ve yurtlarda kalan yaklaşık 600 öğrenci, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti

ANKARA (AA) - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Ankara İl Müdürlüğü çalışanları ve yurtlarda kalan yaklaşık 600 öğrenci, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti.

KYK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara İl Müdürlüğü çalışanları ve öğrenciler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında savaş uçaklarının hedefi olan Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla gelen öğrencileri, çok sayıda özel harekat polisi karşıladı. 15 Temmuz ruhunu canlı tutmak ve genç nesilleri bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen programda, darbe girişimi gecesindeki gibi sala okundu.

Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit düşenlerin isimleri okunurken duygulu anlar yaşayan öğrenciler, hep bir ağızdan "burada" dedi.

Ziyaret sırasında KYK'lı gençler adına konuşan Şemsettin Aydın, "Malazgirt Zaferi'nden 15 Temmuz gecesine, bu toprakların nasıl kazanıldığını, onca hainliğe karşı nasıl ayakta kaldığını çok iyi biliyoruz. Bugün bu topraklar üzerinde refah içerisinde yaşıyorsak, bayrağımız dalgalanıyorsa bunu şehit ve gazilerimize borçlu olduğumuzu biliyoruz." ifadesini kullandı.

Esra Yılmaz ise "Kredi ve Yurtlar Kurumu gençliği ve bu aziz milletin geleceği olarak, hepiniz bizim ışığımız olacaksınız. Vatanımıza karşı her türlü hainliğe karşı biz de bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız." sözleriyle kararlılık vurgusu yaptı.

Konuşmaların ardından şehit polislerin anısına, bombalanan alana 15 Temmuz gecesi şehit olan polisleri temsilen 51 gül bırakıldı.

KYK Ankara İl Müdürü Ferhat Türkoğlu'nun da katıldığı programda öğrenciler, AA muhabirlerinin çektiği ve tüm KYK yurtlarında sergilenen "15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğrafları"nı inceledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :