Öğrencilerden Mehmetçiğe mektup

Öğrencilerden Mehmetçiğe mektup

NEVŞEHİR (AA) - Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere yazdıkları mektuplarla duygularını aktaran Nevşehirli öğrenciler, zarflara askerlere koruyucu...

NEVŞEHİR (AA) - Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere yazdıkları mektuplarla duygularını aktaran Nevşehirli öğrenciler, zarflara askerlere koruyucu olması için üzerinde Ayet-el Kürsi dualarının olduğu notlar bıraktı.

Nevşehir 20 Temmuz İlkokulu öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin'de sürdürülen harekata katılan Mehmetçiğe moral vermek amacıyla mektup yazdı. Verilen mücadeleyle ilgili duygularını kağıda döken öğrenciler, mektuplara bayrak ve ay-yıldız figürleri de çizdi. Hep birlikte Mehmetçik adlı şiiri okuyan öğrenciler ayrıca, üzerinde Ayet-el Kürsi duasının yazılı olduğu kağıtları da mektuplarla zarflara yerleştirdi.

Öğrencilerden İrem Nur Filizkesen, "Askerlerimiz çok seviyoruz. Onlar, bizim ailemizle rahat yaşamamız, rahatça oyun oynamamız için canlarını tehlikeye atıyor. Tüm askerlerimize kucak dolusu sevgilerimi sunuyorum." diye konuştu.

Gazeteciler aracılığıyla Mehmetçiklere seslenen Ezgi Yırtıcı da "Mehmetçikler bizim için orada ailenizden, sevdiklerinizden ayrılıp vatanımızı koruyorsunuz. Size çok teşekkür ederiz." dedi.

Şevval Hazan Cantekin ise mektubunda harekatta mücadele eden askerlere moral olması amacıyla şiir yazdığını kaydetti.

Yazılan mektupları göndermek için teslim alan okul müdürü Osman Göktaş da milletin bekası için sınır ötesinde terör örgütlerine karşı mücadele eden kahramanlara her koşulda destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Göktaş, "Öğrencilerimiz tüm Türk milletinin duygularını yazdıkları mektuplarında ifade ettiler. Türk milleti doğuştan askerdir. Gerektiğinde hepimiz de Afrin'e gideriz bir başka yere de gideriz. Önemli olan ülkemizin bekasıdır. Mehmetçiklerimizin ve ordumuzun her zaman arkasındayız. Biz Müslüman bir milletiz. İmanımız güçlüdür ve aldığımız güç buradan geliyor." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :