Öğrencilerden Kan desteği

Öğrencilerden Kan desteği

Kanını toprakla yoğurup vatan yapan gençlerin, vatanı vatan yapan insana, bir cana can katmak için kanını vermekten çekinmeyecektir

Türk Kızılay Derneği Konya Şubesi ile Şubemiz arasında yapılan protokol çerçevesinde Kök Hücre ve Kan Bağışı Duyarlılığını geliştirilmesi amacı ile işbirliği yapmakta ve ortak çalışmalar yürütülüyor. Bu çerçevede Akşehir Meslek Yüksekokulu, Akşehir İktisadi-İdari Bilimler Fakültesi ve Akşehir Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu’nda ve  Seydişehir Meslek Yüksek Okulu, Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi ve Seydişehir Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu’nda Türk Kızılay Derneği Konya Kan Merkezi Uzmanı Özlem Aslan Kuru tarafından Bilgilendirme Semineri icra edildi. Yüksekokul ve Fakülte Yöneticileri, KYK Yöneticileri, akademisyenler, idari personel ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdi.

resim17-001.JPG

ogrencilerden-kan-destegi--(3).jpg

Türk Kızılay Derneği Konya Kan Merkezi Uzmanı Özlem Aslan Kuru yaptığı açıklamada  Eğitim-Bir-Sen’in desteklerinden memnun olduğunu söyledi. 
Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Ayşe Kamuran Çağlar; ise konuşmasında, “Kanın başkasının hayatı olacağının farkındalığını oluşturmak istiyoruz. Kök hücre ve kan bağışı gibi konulara odaklanmamız, insana verdiğimiz değerin bir yansımasıdır” dedi.

Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Uzun, bağıştan önce öğrencilere yaptığı konuşmada: “Vatan için can verenlere, sizler de kan vererek destek olacaksınız” dedi.
Daha sonra öğrencilerin kan bağışı için kuyruğa girmeleri ve kampanyaya yoğun ilgi göstermeleri dikkat çekti. Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Şenol Metin, Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyon Başkanı Ayşe Kamuran Çağlar, Kadın Komisyon Başkan Yardımcısı Serpil Yakut, Türk Kızılayı Uzmanı Özlem Arslan Kuru ve onlara Seydişehir’den eşlik eden Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Uzun ile Dünya Kırım Tatar Derneği Seydişehir temsilcisi Mustafa Sarıkamış kan bağışında bulunan öğrencileri tebrik etti. Kan verme işleminin ardından Kök Hücre Bağışçısı Formu doldurulması ile program sona erdi.

Servet R. Çolak – Memleket 

ogrencilerden-kan-destegi--(4).jpg

ogrencilerden-kan-destegi--(5).jpg

resim18.jpg