Öğrencilerden Gıda Bankasına yardım

Öğrencilerden Gıda Bankasına yardım

SİVAS (AA) - Sivas'ta bir grup öğrenci Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikten elde ettikleri geliri Gıda Bankasına bağışladı.Sivas...

SİVAS (AA) - Sivas'ta bir grup öğrenci Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikten elde ettikleri geliri Gıda Bankasına bağışladı.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhuriyet Üniversitesi ilkokulu anasınıfı öğrencilerine, elektrik ve su gibi kaynakları tasarruflu kullanmalarını sağlamak amacıyla 4 haftalık "Tasarruf Eğitimi" verildi. Bu kapsamda minik öğrenciler, okulda veya evde boşa akan musluğu kapatmayan, ışığı söndürmeyen ya da buzdolabı kapağını açık unutan anne ve babalarının kumbaraya 1 lira atmalarını sağladı.

Cumhuriyet Üniversitesi ilkokulu Şirinler Sınıfı öğretmeni Leyla Aydın Uzun ve beraberindeki bir grup öğrenci, kampanya süresince topladıkları yardımı teslim etmek amacıyla Hayat Ağacı Derneğini ziyaret etti. Minik öğrenciler, Hayat Ağacı Derneği bünyesinde veren el ile alan eli buluşturan Gıda Bankasının, gıda, temizlik ve giyim gibi reyonlarını gezdi.

Uzun, çocukların, okulda ve evde nasıl tasarruf yapabileceklerini öğrenmelerini sağlamak amacıyla bir etkinlik düzenlediklerini, böylece öğrencilere duyarlılık kazandırmak istediklerini belirtti.

Diğer yandan minik öğrencilerin, enerji kaynaklarından tasarruf sağlamak amacıyla gösterdikleri dikkat ve duyarlılık sayesinde biriktirilen 116 lira, Hayat Ağacı Derneği'ne makbuz karşılığı teslim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :