Öğrenciler kültürünü yaşıyor

Öğrenciler kültürünü yaşıyor

Meram Atatürk İlkokulu, öğrencileriyle birlikte yaptığı programda geçmişteki kültürel etkinlikler kapsamında ‘Çocukluğumuzun oyunlarını unutmayalım’ etkinliği yapıldı.

 Okulun konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe Okul Müdürü Turgay Tatlı, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Yazar ve Oyuncu Osman Bozdemir, tarafından  yapılan ‘Çocukluğumuzun Oyununu Unutmayalım’ programı çocukların yoğun ilgisini çekti.

ataturk-ilkoloku--(4).jpg

Nasrettin Hoca ve çeşitli fıkralarla başlayan etkinlikte çocukluk oyunları hep birlikte oynandı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı oyunlara ara ara veliler ve öğretmenlerde eşlik etti.  Program, Osman Bozdemir tarafından kaleme alınan ve çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sunan, pedagog onaylı ‘ Harmanbiş’ kitabı hediye edildi.

ataturk-ilkoloku--(9).jpg

Program sonunda konuşan Okul Müdürü Turgay Tatlı, öğrencilere yapılan bu etkinlikte, geçmişteki mahalle kültürünü yansıtan oyunların ve samimiliğin tekrar kazandırılmasının amaçlandığını söyledi. Son yıllarda teknolojinin de gelişmesiyle özellikle öğrencilerin, gerçek oyun sahalarını terk ettiğini söyleyen Tatlı, “Bu tür etkinliklerle çocuklarımıza gerçek oyunların ve arkadaşlığın güzelliğini yeniden yükseltmeye çalışıyoruz. 

ataturk-ilkoloku--(1).jpg

Okul olarak teori eğitiminin yanında sosyal etkinliklerin ve sosyal yaşamın geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda birçok projelerimiz ve etkinliğimiz oluyor. Bundan sonraki dönemlerde de bu tür etkinliklerimiz tüm hızıyla devam edecek” şeklinde konuştu. Servet R. Çolak – Memleket

ataturk-ilkoloku--(13).jpg