Öğrenciler Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etti

Öğrenciler Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etti

Turizm Haftası kapsamında Kaman Türk Telekom Osman Kulaksız Tarım Meslek Lisesi öğrencileri, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'ne ziyarette bulundu

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'in Kaman ilçesinde, Türk Telekom Osman Kulaksız Tarım Meslek Lisesi öğrencileri, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret ederek, tarihi eserleri inceledi.

Müze müdürü İzzet Esen, sunum eşliğinde tarihi eserler ve Anadolu tarihi hakkında bilgi verdi. Anadolu tarihinin 2 milyon yıl öncesine kadar dayandığını belirten Esen, öğrencilere insanlık tarihinin başlangıcından yerleşik hayata geçiş dönemine kadar geçen zamanı anlattı.

Anadolu'da kendi isimleri ile kurulan ilk medeniyetin Hattiler olduğunu vurgulayan Esen, şöyle devam etti:

"İnsanlar o dönemde tanrı, kurban kesme ve değerli madenlere sahip olma alışkanlığı elde etmişler. Ölümden sonra hayat olduğuna inandıkları için değerli eşyaları ile birlikte gömülmüşler. Bu medeniyetin en önemli figürü geyik ve boğa olarak işlenmiş. Bu hayvanlar da düz bir dünya figürü üzerinde yer almış. Bu sebepten ki dünya düz bir tepside boğanın üzerinde denilmiştir. Yazı da Anadolu'da Sümerler tarafından bulunmuştur. Asur medeniyeti tarafından ticaret yazıları bulunmuş ve o dönemde Anadolu bölgesi ticaret yolları haline gelmiştir. Daha sonra Anadolu'da Büyük İskender, Roma, Bizans dönemi başlamış, o dönemlere ait altın, gümüş, bakır gibi madenlerle yapılmış birçok eser bulunmuştur."

Selçuklu Devleti ile Anadolu'daki Türk-İslam döneminin başladığını dile getiren Esen, Osmanlı Devleti ile büyük bir alana yayıldığını söyledi.

Türk Telekom Osman Kulaksız Tarım Meslek Lisesi Müdürü Sinan Yılmaz da, yapılan sunum ve müzede bulunan tarihi eserlerin öğrenciler tarafından büyük merak ve beğeni ile takip edildiğini belirtti.

Yılmaz, "Turizm haftası kapsamında ilçemizde bulunan ve geçmiş dönemlerde dünyanın en yeşil müzesi ödülüne layık görülen Kalehöyük Arkeoloji Müzesini ziyaret ederek müze müdürümüz ve çalışanlarımızın Turizm Haftalarını kutladık. Kendileri de yaptıkları sunum ile öğrencilerimizi bilgilendirdiler. Bizler açısından verimli bir ziyaret oldu". dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :