Öğrenciler Çanakkale Ruhunu Yaşattı

Öğrenciler Çanakkale Ruhunu Yaşattı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çanakkale Geçilmez isimli şehitleri anma programına 10 bine yakın öğrencinin coşkusu damga vurdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ecdadın bu vatanı bize emanet bırakabilmek için mücadele edip şehitler verdiğini belirterek, “Sizler dimdik durdukça, milli ve manevi değerlerinize bağlı kaldıkça kim ne yaparsa yapsın bu milleti mağdur edemeyecektir” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Çanakkale Geçilmez isimli şehitleri anma programı Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Konya’nın dört bir tarafında eğitim gören yaklaşık 10 bin öğrencinin katıldığı etkinliğe, ellerinde bayraklarıyla salonu dolduran öğrencilerin coşkusu damga vurdu.

Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu ve Osmanlı ecdadımızın Türk-İslam medeniyetinin merkezi olan vatanımızı bugünkü nesillere emanet bırakabilmek ve bu coğrafyayı İslam vatanı yapabilmek için asırlarca cihad ederek şehitler verdiğini söyledi. Başkan Akyürek, “Şimdi yeni nesiller olarak sizlerin ecdadımıza layık olduğunuzu göstermenizin zamanı geldi. Bugün de Türkiye yeni istiklal ve istikbal mücadelesi veriyor. Bugün de tabiri caizse Çanakkale yeniden geçilmek isteniyor. Coğrafyamız üzerinde, Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor. Bu oyunları bozacağınıza eminiz” dedi.

Başkan Akyürek, konuşmasında öğrencilere seslenerek, “Bu oyunları bozmaya, Çanakkale’yi yeniden geçilmez kılmaya söz veriyor musunuz?” diye sorduktan sonra sözlerine şu şekilde devam etti: “Allah’ın izniyle sizler dimdik durdukça, milli ve manevi değerlerinize bağlı kaldıkça, inancınıza, bayrağınıza, Kur’an’ınıza, ecdadınıza layık oldukça kim ne yaparsa yapsın, yedi düvel de birleşse bu milleti mağdur edemeyecektir. Bu vatanı bölemeyecekler ve bu bayrağı asla gönderden indiremeyecekler inşallah.”

Konuşmaların ardından Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale Şehitleri adlı tiyatro gösterisi sahnelendi.

İzleyenler tarafından ayakta alkışlanan tiyatro gösterisinin ardından Başkan Akyürek, öğrencilere ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.

Programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.