Öğrenciler Bilim Merkez'inde

Öğrenciler Bilim Merkez'inde

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Bilgi Merkezi öğrencileri, ülkemizde bir ilk olan Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi’ni gezdi.

Rehber öğretmenler eşliğinde Bilim Merkezi’ne gelen öğrenciler, ilk olarak Planetaryumda (Gezengenevi) ‘Astronot’ adlı filmi izledi. Bir astronotun uzaydaki yolculuğunu anlatan filmde astronot olurken nasıl testlerden geçildiğini ve uzayda ne gibi tehlikelerle karşılaşıldığı konu ediliyor. Öğrenciler daha sonra rehberler eşliğinde 3 ayrı grup halinde Bilim Merkezi’ni gezdi. 600 metrekarelik alana kurulu olan “Dünyamız” adlı sergiyi gezen öğrenciler, dünyadaki çeşitli hareketlenmeler, volkanlar, iklim oluşumları, depremler, Anadolu’nun jeolojik yapısı, çorak topraklardan ormanlara, göllerden mağaralara, çeşitli kaynaklardan nasıl enerji elde edildiği hakkında geniş bir yelpazede bilgi sahibi oldu.

Öğrenciler, “Bilimin Sultanları” sergisinde ise, Müslüman âlimlerin uçuş ilkelerini keşfettiği, görme kuramını tanıdığı, günümüzde kullandığımız sayı sistemleri ile trigonometriyi geliştirdiği ve nicel kimyada öncü rol oynadığı önemli bilimsel gelişmelerin yaşandığı altın çağ hakkında bilgilendirildi.