Öğrenciler, Beyşehir’e hayran kaldı

Öğrenciler, Beyşehir’e hayran kaldı

Ankara’da yükseköğrenim gören Türkçe Topluluğu üyesi üniversite öğrencileri, Beyşehir ilçesine düzenlenen kültür gezisine katıldı

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Topluluğu üyesi öğrenciler, katıldıkları gezi programı çerçevesinde yakından görme ve tanıma imkanı buldukları Beyşehir ilçesine hayran kaldı. Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Etkinlikler Sorumlusu Mustafa Büyükkafalı’nın rehberliğinde geziyi gerçekleştiren üniversite öğrencileri  ziyaret ettikleri ilçenin tarihi mekanları hakkında bilgilendirilirken, doğal güzelliklerine de tanıklık etti.

resim13-001.jpg

BEYŞEHİR’İ TANIDILAR

Sabah erken saatlerde geldikleri Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan Gölyaka Mahallesi’nden Beyşehir’deki gün doğumunu izlemenin keyfini de çıkaran öğrenciler, Beyşehir’in dünyaca ünlü Leylekler Vadisi’ni ziyaret ederken kıyılardaki  seyir teraslarına çıkarak doğal güzellikleri ile dikkat çeken Beyşehir Gölü Milli Parkı’nı yakından görme fırsatı da buldu. Öğrencilerin gezi kapsamında son ziyaret durağı ahşap mimari şaheseri olarak nitelendirilen 7 asırlık geçmişe sahip tarihi Eşrefoğlu Camisi oldu.

Topluluk Başkanı Mehmet Han Telli, adını duyduklarını ve sadece fotoğraf ve video görsellerden görebildikleri Beyşehir ilçesinin tarihi ve kültürel potansiyeli ile doğal güzelliklerini  düzenlenen gezi programı kapsamında daha yakından görüp tanıma imkanı bulduklarını belirterek, Beyşehir Belediyesi’ne programa verdiği destek ve katkılardan ötürü teşekkür etti. Telli, kültür gezisi programına topluluk mensubu 45 öğrencinin katıldığını sözlerine ekledi.

Haber Merkezi

ogrenciler,-beysehir’e--(3).jpg