Öğrenciler aşure ile ağızlarını tatlandırdılar

Öğrenciler aşure ile ağızlarını tatlandırdılar

Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu ile Hamidiye İmam Hatip Ortaokulu yönetiminin Aşure ayı olan Muharrem ayı münasebetiyle organize ettikleri “ Aşure Yiyelim Ağızlarımızı tatlandıralım” okul çok amaçlı salon ve bahçesinde gerçekleştirdi.

 

Muharrem Ayı münasebetiyle düzenlenen Aşure günü ve dağıtımı Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu ile Hamidiye İmam Hatip Ortaokulunda öğrenci, öğretmen ve okul yönetiminin katılımıyla gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 bin kişiye dağıtılan aşure gününde açıklamada bulunan Okul Müdürü Tuncay Acar “Hicri takvime göre Muharrem ayının onuncu gününden itibaren yapılan aşure tatlısı. İslami inanca göre Muharrem ayının onuncu günü Nuh, Büyük Tufan'dan sonra karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı tatlıya aşure denir.

Biz okul yönetimi olarak aşure’yi yaptırarak öğrencilerimize dağıtmayı hedefledik. Sponsorlarımız aracıyla yaklaşık 3000 kişilik aşure yaptırdık. Bugün ise Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu,  Hamidiye İmam Hatip Ortaokulu ve İhsaniye İlkokulu öğretmen ve öğrencilerine dağıttık” dedi. Haber Merkezi