Öğrenciler ambulansları tanıdı

Öğrenciler ambulansları tanıdı

1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Meram Niyaz Usta İlköğretim Okulu öğrencilerine 112 acil hizmetleri ve ambulanslar tanıtıldı.

Etkinlik kapsamında okul bahçesine getirilen acil yardım ambulanslarını inceleyen öğrencilere acil bir durumla karşılaşıldığında nasıl ambulans çağırmaları gerektiği anlatıldı. Sağlıkçıların anlattıklarını büyük bir dikkatle dinleyen öğrenciler, üzerlerine giydikleri 112 Acil üniformaları ile de objektiflere poz verdiler. Programda ayrıca okul öğrencileri arasında düzenlenen 112 resim yarışması ile anasınıflarının yapmış olduğu kampanya ile toplanan oyuncuklar Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde ihtiyaç sahibi öğrencilere gönderildi.

ogrenciler-ambulanslari--(2).jpg

KABAN’DAN TEŞEKKÜR

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban ile okul idarecilerinin de katıldığı programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Meram ilçe Milli Eğitim Müdürü Kaban, etkinliklerin farkındalık oluşturma açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Çocukların küçük yaşlarda öğrendiği bilgilerin mermere yazılan bilgiler gibi hiçbir zaman kaybolmadığını vurgulayan Kaban, ‘Çocuklarımızın küçük yaşlarda bilinçlendirilmesi için bu tarz programların okullarımızda devam ettirilmesi önem arz etmektedir. Duyarlı ve bilinçli nesiller için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diyerek programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

ogrenciler-ambulanslari--(4).jpg

KOÇ: KÜÇÜK YAŞTA BİLİNÇLENDİRMELİYİZ

Halkın ve öğrencilerin, 112 acil hizmetleri konusunda bilgilendirilmeleri ve farkındalıklarının artırılması noktasında bir dizi program organize edildiğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, “Acil Sağlık Hizmetleri haftası nedeni ile planladığımız etkinlikleri adım adım uyguluyoruz. Bu önemli etkinliklerden birisi de burada yaptığımız programımız. Öğrenciler bizlerin geleceği, bu çağda olan bir bilinçlenme geri dönüşü olmayan bir bilinçlenmedir. Gelecek nesillerimizin bu farkındalığa ulaşması ilerleyen yılların teminatı açısından önemlidir” dedi.

KONYA’DA 1998 YILINDA SADECE 6 AMBULANS VARDI

112 Acil Sağlık hizmetlerinin yurdun her köşesine sağlık hizmeti sunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Koç, “1998 yılında ilimizde 6 ambulansla başlayan 112 hizmetleri şu anda 100 ambulansa ulaşmıştır. Konya genelinde ki acil sağlık hizmetleri istasyonu sayısı da 70’ e çıkmıştır” dedi. 112 acil sağlık hattının gereksiz aranmasının engellenmesi ve 112 ambulanslarına yol verilmesi noktasında Sağlık Bakanlığı’nın önemli çalışmalar yürüttüğünün de altını çizen Prof. Dr. Koç, “Miniklerimiz bu tür etkinliklerle bilinçleniyorlar fakat bizlerin onlardan bir isteği var. Biz minik yavrularımızdan anne ve babalarına ‘ambulansa yol ver’ demelerini istiyor ve büyüklerini uyarmalarını istiyoruz” diyerek toplum olarak bu konuda hassas davranılmasının önemine vurgu yaptı.

ogrenciler-ambulanslari--(3).jpg

KOÇ’TAN MEMNUNİYET

Prof. Dr. Koç, “Okul öğrencilerimizin resim sergisi için de büyük bir emek harcadıklarını gördük 112 hizmetlerinin gündeme gelmesi açısından da bu resim yarışmasını son derece önemsiyoruz. Ayrıca Niyaz Usta ilköğretim Okulu’nun minik yavrularının Diyarbakır ve Şanlıurfa’da bulunan okullara verdiği destek de bizleri ayrıca mutlu etti” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edilerek, resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.