Öğrenciler  “7 Başak”la sabah namazında buluştu

Öğrenciler “7 Başak”la sabah namazında buluştu

Birlik Vakfı Konya Şubesi Kadın Kolları’nın bir yıldır yürüttüğü “7 Başak Projesi” kapsamında kız öğrenciler, Başarabey Camii’nde sabah namazı kıldı, vakıf binasında birlikte kahvaltı edip kitap okumaları yaptı.

Birlik Vakfı Kadın Kolları’nın başlattığı 7 Başak Projesi, devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında başlayan etkinliklerde üniversitede okuyan kız öğrenciler, ayda bir kez bir araya gelerek geçmişle gelecek arasında köprü oluşturuyor.

ogrenciler--“7-basak”la-sabah--(3).jpg

Birlik Vakfı Kadın Kolları Başkanı Edibe Yılmaz, 7 Başak Projesi ile öğrencilerin namaza yönelmeleri, tarihi mekanları tanıması ve kitap okuma alışkanlığı kazanmasını hedeflediklerini belirterek, son olarak Birlik Vakfı binası yanında yer alan Başarabey Camii’nde yaptıkları sabah namazı programına çok sayıda kız öğrenci katılarak sabah namazının feyzinden yararlandığını söyledi.

ogrenciler--“7-basak”la-sabah--(2).jpg

Yılmaz, “Öğrencilerimizle sabah namazının bereketine tanık olmak üzere Başarabey Camii’nde buluştuk. Hep birlikte kıldığımız sabah namazından sonra caminin imamı bize caminin tarihi ve bazı dini konularda bilgi verdi. Daha sonra vakfımızda kahvaltı yaparak Necip Fazıl’dan kitap mütalaasında bulunduk. Ayda bir kez gerçekleştirdiğimiz 7 Başak etkinliğiyle amacımız, öğrencilerimizi tarihi mekanların ruhlarıyla buluşturup geçmişle bugün arasında köprü kurmak, sabah namazı gibi kadınların zor katıldığı bir vakte katılmalarını sağlamak, cemaat ve namaz fikrinin oluşması, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kendi aralarında kaynaşmalarını sağlamak ve birlik beraberlik ruhunun tesisini sağlamak. Etkinliklerimiz dahilinde yaptığımız kitap okumaları ile öğrencilerimize bir ay önceden hediye ettiğimiz kitapların mütalaasını yaparak, ufuklarının genişlemesini de sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Yılmaz, sosyal sorumluluk projelerinin devam ettiğini kaydederek, mezun ettikleri ve öğretmen olarak Mardin’deki bir köye atanan bir öğrencileriyle birlikte köy okuluna kitap, kırtasiye ve giyim yardımı yaptıklarını, ayrıca Doğu Türkistan’dan gelip Konya’da okuyan öğrencilere de destek olduklarını ifade etti.

ogrenciler--“7-basak”la-sabah--(1).jpg