OGM Ormanspor'un hedefi düşme hattından uzaklaşmak

OGM Ormanspor'un hedefi düşme hattından uzaklaşmak

- Başantrenör Korhan Aydanarığ: "Şu an tek amacımız düşme hattından uzaklaşıp play-off potasına yaklaşmak"- "Ligde ilk yarı elimizdeki maçları rakiplerimize hediye ettik, çok basit hatalarla kaybettiğimiz maçlar oldu"

ANKARA (AA) - FATİH ÇAKMAK - ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden OGM Ormanspor'un başantrenörü Korhan Aydanarığ, seri galibiyetler alarak düşme hattından uzaklaşmayı ve play-off potasına yaklaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Ligde Teksüt Bandırma'yı yenerek 6 maçlık galibiyet hasretine son veren başkent ekibinin başantrenörü Aydanarığ, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Aydanarığ, üst üste zorlu maçlar oynadıklarını ve Teksüt Bandırma ile kritik bir maça çıktıklarını söyledi.

Çıkış maçı olarak gördükleri karşılaşmayı kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Aydanarığ, "Oyuncularım çok iyi konsantrasyon sağladı ve çok sert savunma yaptık, savunma kaynaklı bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Yeni transferimizin de (Jamelle William Hagins) takıma dahil olmasıyla beraber, pota altındaki sertliğimiz daha da arttı ve önemli bir galibiyet almış olduk." diye konuştu.

Aydanarığ, Teksüt Bandırma'nın da zor bir fikstürden geçtiğini onların da galibiyeti çok istediklerini kaydederek, şöyle devam etti:

"Rakibimiz Avrupa'da iyi oynuyordu. Oyuna giren bütün oyuncularımızdan katkı aldık, genelde rotasyondaki oyuncularımızdan oyuna girdiğinde sıkıntı yaşayabiliyorduk ama şu an büyük bir enerji kattılar. Maçın kırılma anları, rotasyondaki oyuncularımızın oyuna girip çok iyi işler yapması. Böyle devam etmemiz lazım. Önümüzdeki hafta evimizde Arel Üniversitesi Büyükçekmece ile çok daha kritik bir maça çıkıyoruz. O maçı da kazanıp yolumuza devam etmeye çalışacağız."


- "Transferimiz Hagins, son maçımıza büyük katkı verdi"


Son transferleri ABD'li Jamelle William Hagins'i de değerlendiren Aydanarığ, "Hagins'i sezon başında da istemiştik, yüksek maliyetinden dolayı alamamıştık. Çok enerjik ve çok çalışan düzgün bir karakter. Son maçımıza da çok büyük katkı verdi, pota altındaki sertliğimizi ve rotasyonumuzu arttırdı. Hagins'in bize katılması o anlamda çok önemliydi." ifadelerini kullandı.

ING Basketbol Süper Ligi'nde 17 haftada 5 galibiyet, 12 yenilgi ve 22 puanla 14. sırada bulundukları hatırlatılan OGM Ormanspor Başantrenörü Aydanarığ, "Ligde ilk yarı elimizdeki maçları rakiplerimize hediye ettik, çok basit hatalarla kaybettiğimiz maçlar oldu. Ama artık önümüze bakacağız." yorumunda bulundu.


- Hedef, play-off potasına yaklaşmak


Aydanarığ, Teksüt Bandırma maçını ligin ilk yarısında 86-81'lik skorla talihsiz bir şekilde kaybettiklerini, ancak rövanş maçında farklı şekilde 85-66 kazandıklarını anımsatarak, "Önümüzdeki hafta Arel Üniversitesi Büyükçekmece maçını kazanmamız gerekiyor. Şu an tek amacımız düşme hattından uzaklaşıp play-off potasına yaklaşmak. Biraz seri galibiyetler alma imkanımız var, onları yaparsak daha ilerisini de düşünebiliriz." diye konuştu.

Avrupa'da hem erkekler hem de kadınlarda en üst düzey ligde mücadele etmeyi hedeflediklerini ifade eden Aydanarığ, Avrupa'ya gitme şansı yakaladıklarında en iyi takımı oluşturarak Türkiye'yi temsil edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :