ÖGESEN Genel Başkanı Özkoçak:

ÖGESEN Genel Başkanı Özkoçak:

"Şu an 3 binin üzerinde akademisyenin açığa alınmış ya da görevinden alınmış olduğunu biliyoruz. Ancak bu rakam yeni KHK'larla beraber ortalama 7 bin 500-8 bine kadar ulaşacaktır" - "Eskiden FETÖ'cü olup, kripto olup darbe komisyonlarında bulunan hocaları

DENİZLİ (AA) - Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, "Şu an 3 binin üzerinde akademisyenin açığa alınmış ya da görevinden alınmış olduğunu biliyoruz. Ancak bu rakam yeni KHK'larla beraber ortalama 7 bin 500-8 bine kadar ulaşacaktır" dedi.

Özkoçak, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Sosyal Tesisleri'nde akademisyenlerle bir araya gelerek, akademisyenlerin yaşadıkları sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özkoçak, bir soru üzerine üç partinin anlaşmasıyla yeni bir YÖK yapılanmasına gidileceğini, mini anayasa komisyonunda Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren yeni bir YÖK yapılanması ve Yükseköğretim Kanunu ile ilgili bir organizasyon şeması oluşturulduğunu kaydetti.

FETÖ'ye yönelik operasyonlara da değinen Özkoçak, şöyle konuştu:

"21 Ekim'den önce gelmesi düşünülen KHK ve sonrasındaki KHK'da üniversitelerdeki kriptolar dahil olmak üzere birçok FETÖ'cünün işine son verilecek. Tabii bu temizlik çok rahat bir şekilde yapılabiliyor mu, kesinlikle yapılamıyor. Şu an 3 binin üzerinde akademisyenin açığa alınmış ya da görevinden alınmış olduğunu biliyoruz. Ancak bu rakam yeni KHK'larla beraber ortalama 7 bin 500-8 bine kadar ulaşacaktır. Aynı zamanda kriptoların olduğunu biliyoruz. Burada aslında en büyük sorun onlar. Eskiden FETÖ'cü olup, kripto olup darbe komisyonlarında bulunan hocaların da orada görev alması en büyük sorun. Bu kriptolar kendilerini çok iyi gizlediği ve eski FETÖ'cü olduğu için, asıl FETÖ'cüleri değil de onlara muhalif gözüken ya da FETÖ yapılanmasıyla büyük bir mücadele eden yapıyı deşifre etmeye başladılar. Bununla ilgili çok büyük rahatsızlıklar var. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Beyin de bahsettiği üzere en büyük şikayetler şu an üniversitelerden gelmekte. Darbe komisyonlarındaki en büyük sorunlar üniversitelerden ve akademiden ortaya çıkmaktadır."

FETÖ soruşturmalarından dolayı görevden almaların üniversitelerde sıkıntı oluşturmayacağını ifade eden Özkoçak, "Çünkü öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, uzman ve yardımcı doçent kadroları çok rahat bir şekilde verilebildiği için yeni yapılanmış YÖK'le beraber bu işlemlerin tamamı çok hızlı şekilde giderilir. En fazla 6 ay, 1 yıl içerisinde, şu an görevden alınmış ve alınacak olanların tamamı, genç nüfusumuzla ve yeni akademisyenlerimizle beraber gündemden düşecektir. Öyle çok büyük sıkıntı olmayacaktır." dedi.

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında 674 sayılı KHK. 49. madde ile araştırma görevlilerinin daimi kadrodaki durumlarının değiştirildiğini dile getiren Özkoçak, şöyle devam etti:

"Bunu maalesef kripto FETÖ'cü dediklerimiz ortaya koydular. Amaçları ise 13 bin 200 araştırmaz görevlisini birdenbire FETÖ ile ilişkilendirip onların görevlerine son vererek yeni akademisyenler ortaya çıkartmak. Akademisyen açığı bulunan, açık olacak Türkiye'de doktora sonrası atamalar çok büyük bir sorun olacaktır. Dün itibarıyla Sayın Binali Yıldırım talimat verdi. KHK'daki 49. madde ile ilgili işlemler çok hızlı bir şekilde giderilecek ve 14 eğitim öğretim kurumunun kapatılıp yeniden açılmasında olduğu gibi bu sorunun da en kısa zamanda giderilecektir. Çünkü hem CHP hem de MHP grubunun bu konuyla ilgili yani OHAL fırsatçılığı ile ilgili bilgilendirmesi tam yapılmıştır. Hükümetimiz muhalefetimiz el ele vererek bu sorunun da üstesinden gelecektir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :