Ödüllü fotoğrafçı Bieber üniversite öğrencileriyle buluştu

Ödüllü fotoğrafçı Bieber üniversite öğrencileriyle buluştu

Bieber, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesinde "Fotoğrafın Kadın Gözleri" konulu söyleşiye katıldı

ANTALYA (AA) - Dünyanın önemli kadın basın fotoğrafçıları arasında gösterilen Güney Afrikalı Jodi Bieber, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Antalya'da üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneğinin (TFMD) düzenlediği Türk Telekom Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'nın 2018 yılı jüri toplantısı için Türkiye'ye gelen Bieber, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesinde "Fotoğrafın Kadın Gözleri" konulu söyleşiye katıldı.

Afganistan'da eşi tarafından burnu kesilen "Aisha" adlı kadının portresiyle Dünya Basın Fotoğrafları Yarışması'nda ödül kazanan Bieber, ödül kazandığı fotoğrafı ve sürdürdüğü projeleri hakkında bilgi verdi.

Bieber, sadece kadın şiddetinden bahsetmenin doğru olmayacağını, şiddetin her türlüsünün kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Savaşı değil, sonuçlarını fotoğraflamayı tercih ettiğini belirten Bieber, gerçekleştirdiği bir projeyle de erkeklere niçin savaşa gitmemeleri gerektiğini anlatmaya çalıştığını kaydetti.

Gittiği her ülkenin kültürüne önem verdiğini ve onların yaşam biçimine göre hareket ettiğini dile getiren Bieber, genç fotoğrafçılara da çok çalışmaları ve sürekli kendilerini yenilemeleri tavsiyesinde bulundu.

Jüri üyeleri TFMD Başkanı Rıza Özel, Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Bünyamin Aygün, Şükrü Akın ve Tolga Adanalı'nın da katıldığı söyleşi sonunda Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ayhan, Bieber'e plaket takdim etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :