Ödüllü filmler sinemaseverlerle buluşuyor

Ödüllü filmler sinemaseverlerle buluşuyor

"Gaziantep Film Günleri" 24-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Film Günleri etkinliğinde günümüz dünyasında süregelen savaşların etkisiyle ortaya çıkan zorunlu göç, mülteci sorunu ve değişen sınırların yanı sıra "birlikte yaşamak" kavramını ele alan filmler, sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Kırkayak Kültür Derneğinin de katılımıyla 24-27 Mayıs arasında bu yıl ilki düzenlenecek festivalde 24 Mayıs'ta Prestige sinemalarında Malgorzata Szumowska'nın "Yüz", Asghar Farhadi'nin "Satıcı", Ildiko Enyedi'nin "Beden ve Ruh" François Ozon'ın "Frantz", Oscar'a aday gösterilen ilk Lübnan filmi "Hakaret", Aki Kaurismaki'nin mülteci sorununa kendine özgü mizahıyla baktığı "Umudun Öteki Yüzü" ve Carla Simon'un bol ödüllü ilk filmi "93 Yazı" filmleri seyirciyle buluşacak.

Etkinlikler kapsamında ayrıca, uluslararası prömiyeri bu yıl Berlin Film Festivali'nde gerçekleşen "Zürafa" isimli Hollanda yapımı çocuk filmi ve Avrupa Film Akademisi'nin kısa film seçkisi de yer alıyor.

Ceylan Özgün Özçelik, ilk uzun metrajlı filmi Kaygı’nın 25 Mayıs'taki gösterimine katılarak seyircilerin sorularını cevaplarken, Körfez’in yönetmeni Emre Yeksan da filminin 26 Mayıs'taki gösteriminde izleyicilerle bir araya gelecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :