Ödüllü filmler Konya’da

Ödüllü filmler Konya’da

11. Akbank Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri, 30 Mart- 20 Mayıs tarihlerinde Türkiye genelindeki üniversitelerde gençlerle buluşmaya devam ediyor.

Ödüllü filmler 7 Mayıs’ta Konya’da gösterilecek. Türkiye’de kısa film alanında platform oluşturma hedefiyle yola çıkan ve 11 yıldır alanında öncü etkinliklerden biri haline gelen Akbank Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri, 30 Mart - 20 Mayıs tarihleri arasında Kocaeli, İzmir, Denizli, Edirne, Tekirdağ, Erzurum, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Ankara, İstanbul, Gaziantep, Zonguldak, Bolu, Kastamonu, Sakarya, Mersin, Konya, Adana ve Kayseri’de üniversitelilerle buluşmaya devam ediyor.  11. Akbank Kısa Film Festivali üniversite turunda; 37 ülkeden toplam 712 kısa filmin katıldığı Festival’in yarışmalı bölümüne başvuran eserler arasından “EN İYİ ULUSAL FİLM ÖDÜLÜ”nü kazanan Orhan İnce’nin yönetmenliğini üstlendiği Adem Başaran filmi, “EN İYİ ULUSLARARASI FİLM ÖDÜLÜ”nü kazanan Avusturya doğumlu yönetmen Mark Gerstorfer’in Erlösung (Kaçış) filminin yanı sıra mansiyon ödülünü kazanan Altın Kızlar, Mükemmel Bir Gün, Roadtrip (Yolculuk) ve La Llamada (Çağrı) ile seyirci özel ödülü sahibi Yabani Ot filmleri 7 Mayıs 2015, Perşembe günü Selçuk Üniversitesi’nde sinema tutkunlarıyla buluşacak.

Bu yıl 16 - 26 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Akbank 11. Kısa Film Festivali, 10 gün boyunca sinemaseverlere yine dopdolu bir program sundu. 23 ülkeden toplam 86 kısa film ve iki uzun metraj filmin gösterildiği Festival, söyleşi ve atölye çalışmaları ile Türk ve dünya sinemasının ünlü isimlerini seyirci ile buluşturdu.