ODTÜ'den "Bilimin Ev Hali"ne davet var

ODTÜ'den "Bilimin Ev Hali"ne davet var

ODTÜ'de 30 Eylül Cuma günü bilimin eğlenceli yüzünü göstermek amacıyla "Bilimin Ev Hali" temalı etkinlikler düzenlenecek- Etkinliklerde, 7'den 70'e herkes bir araya gelerek bilimin, bilim insanlarının ve bilimsel bir kariyerin eğlenceli tarafı ile dolu b

ANKARA (AA) - ODTÜ'de 30 Eylül Cuma günü, bilimin eğlenceli yüzünü göstermek amacıyla "Bilimin Ev Hali" temalı etkinlikler düzenlenecek.

ODTÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversitenin Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezince, iki yılda bir "ODTÜ'de Bilim Eğlencelidir" temasıyla düzenlenen etkinliklerin daha büyük kitlelere ulaştırabilmesi için bu yıl bir yenilik gerçekleştirilecek.

Avrupa Birliği'nin "Avrupa Bilim ve Eğlence Günü" programına başvuran ODTÜ, "Bilimin Ev Hali" teması ile Avrupa Bilim ve Eğlence Günü'nü bu yıl Ankara'da gerçekleştirmek üzere destek almaya hak kazandı.

Avrupa Birliği'nin araştırma-geliştirme-yenilik projelerini destekleme aracı olan Horizon 2020 programı kapsamında, her yıl eylül ayının son cuma günü tüm Avrupa'da "Researchers' Night (Avrupa Bilim ve Eğlence Günü) olarak kutlanıyor.

Bu yıl 30 Eylül 2016 Cuma günü Avrupa'da 25'ten fazla ülkede ve 250'den fazla şehirde tüm gün boyunca eş zamanlı olarak düzenlenen etkinliklerle 7'den 70'e herkes bir araya gelerek bilimin, bilim insanlarının ve bilimsel bir kariyerin eğlenceli tarafı ile dolu bir gün geçirecek.

ODTÜ'deki araştırma merkezleri ve fakülteler tarafından "Bilimin Ev Hali" temalı etkinlikler düzenlenecek. Bu kapsamda, "bahçe", "banyo", "garaj", "mutfak", "salon" ana başlıklarında düzenlenecek etkinliklerde, güneş enerjisiyle bahçe sulama, bir enerji kaynağı olarak rüzgar, yağmur suyunun çevre için önemi, havai fişeklerin nasıl rengarenk olduğu, mutfak artıklarından gübre yapımı, insansız hava araçlarının nasıl çalıştığı, güneş enerjisi ile çalışan arabalar;evde sabun yapma, deterjanın kirleri nasıl çıkardığı ya da göllere nasıl zarar verdiği, leke tutmayan fayanslar, kekin nasıl kabardığı, mikrodalgaların gerçekten zararlı olup olmadığı gibi birbirinden ilginç konular deneylerle anlatılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :