'Odada oturun ama ışığı açmayın dendi'

'Odada oturun ama ışığı açmayın dendi'

CHP lideri: Yenikapı mitingi sonrası bana istihbarat geldi. Her zaman oturduğunuz odanın ışığı açık kalsın. Siz diğer odada oturun ama ışığı açmayın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında Artvin’nde konvoyuna düzenlenen saldırı esnasında yaşadıklarını anlattı. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz sonrası suikast yapabilecekleri konusunda kendisini uyardıklarını belirterek, “Yenikapı mitingi sonrası bana gelen istihbarat şu şekildeydi, her zaman oturduğunuz odanın ışığı açık kalsın. Siz diğer odada oturun ama ışığı açmayın. Daha sonra İçişleri Bakanlığı’ndan arandık. Koruma sayısı arttırıldı. Ardanuç’a giderken daha önce görmediğim uzun namlulu silahları gördük. PKK, ‘ana muhalefet partisinin liderinin bir suikaste kurban gitmesi Türkiye’yi daha fazla karıştıracaktır’ diye düşünmüş olabilir. Türkiye’de bütün kesimler bir araya geldi. Bundan rahatsızlık duymuş olabilir” diye konuştu.

Saldırıyı anlatan Kılıçdaroğlu, “Dar bir vadiden giderken, bir anda araçlar durdu. Güvenlik görevlileri uzun namlulu silahlarla çıktı. Dikkatli olmamız gerektiğini söyledi. Bizim bulunduğumuz araç, yukarıdan gelecek olan saldırılara karşı bir tedbir olarak dağın yamacına iyice yaklaştırıldı. Birdenbire silahlar patladı, ateş ediliyordu. Tam vadinin ortasındaydık, iki tarafta yüksek tepelerde PKK ile bir çatışma olduğu bize söylendi. Arkasından tekrar ikinci bir çatışma oldu. Koruma, ileride roketatar füze ile bize saldırı olabileceğini ve oraya ateş ederek onu vurduğunu söyledi. Bir süre sonra Jandarmaya ait zırhlı bir araç gelip, bizi aldı. Karayolları’nın bulunduğu bölgeye gittik” dedi.

ROKETATAR YA DA FÜZE

Oranın da güvenli olmadığının söylenmesi üzerine tekrar hareket ettiklerini belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Her an bir roketatar ve füze ile vurulabileceğimizi söylediler. Güvenlik güçleri oradan ayrılıp, Şavşat’a gidelim dediler ve Kaymakam Bey’in makamına gittik. Olay sonrası ilk İçişleri Bakanı Efkan Âlâ aradı. ‘Her türlü önlemi aldıklarını’ ifade etti. Daha sonra Cumhurbaşkanı ve Başbakan telefonla aradı, geçmiş olsun dileklerini ilettiler” şeklinde konuştu.