OCHA'dan Filistinliler için finans arayışı

OCHA'dan Filistinliler için finans arayışı

GAZZE (AA) - Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) Filistin Koordinatörü Jamie McGoldrick 2018 İnsani Müdahale Planı'nı tanıttı....

GAZZE (AA) - Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) Filistin Koordinatörü Jamie McGoldrick 2018 İnsani Müdahale Planı'nı tanıttı.

Gazze'de düzenlediği basın toplantısında 2018 İnsani Müdahale Planı'nın tanıtımını yapan McGoldrick, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki acil insani ihtiyaçların giderilmesi için 539 milyon 700 bin dolara ihtiyaç olduğunu belirtti.

- Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinliler yararlanacak

Batı Şeria ve Gazze'de yaşayan yaklaşık 2 milyon Filistinlinin İnsani Müdahale Planı'ndan yararlanacağını aktaran McGoldrick, ihtiyaç duyulan finansmanın insanlara koruma, gıda güvenliği, sağlık, su, barınma, eğitim ve atık su arıtma gibi alanlarda kullanılacağını açıkladı.

Söz konusu planın 3 yılı kapsayan bir stratejinin parçası olduğunu dile getiren McGoldrick, şunları söyledi:

"Hazırlanan planda 240 proje yer alıyor. Bu projelerin 51'i yerel, 35'i uluslararası özel kurum ile birlikte Birleşmiş Milletlere bağlı 13 kurum tarafından uygulamaya sokulacak. Finansmanın yüzde 75'i Gazze'deki Filistinliler için kullanılacak. Söz konusu miktarın yarısı Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) yerine getireceği acil projelerde harcanacak."

- Gazze felaketin eşiğinde

Gazze'nin büyük bir drama sahne olduğunu ve felaketin eşiğine gelindiğine dikkati çeken McGoldrick, "Bu haykırış için Gazze'den daha uygun bir yer yok." dedi.

McGoldrick, Gazzelilerin yüzde 70'inin uluslararası yardımlara bağlı yaşadığını ve işsizliğin yüzde 47'ye ulaştığını vurguladı.

Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin durumuna ilişkin bilgiler veren McGoldrick, İsrail'in ulaşım dahil çeşitli engelleme ve türlü kısıtlamalardan dolayı en az 270 bin Filistinlinin doğrudan zarar gördüğünü sözlerine ekledi.

McGoldrick, ABD'nin Ocak ayında UNRWA için hazırlanan 65 milyon dolarlık finans kaynağını dondurmasının ciddi sorunlar doğurduğuna ve bu finansal krizin herkesi endişelendirdiğine dikkati çekti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :