"Ocaklar" asker ve polis için yandı

"Ocaklar" asker ve polis için yandı

Erzurumlu kadınlar, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde devam eden terör operasyonlarında görev alan polis ve askerlere, ev yemekleri yaparak gönderdi - Gençlik lideri Emine Er: "Mutfağımızdan, evimizden, soframızdan onlara gönderelim ve bu şekilde dest

ERZURUM (AA) - YUNUS HOCAOĞLU - Güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütüyle sürdürdüğü mücadeleye, Erzurumlu kadınlar, evlerinde yaptıkları yemek, pasta ve böreklerle destek verdi.

Terör örgütünün, devlet hakimiyetini ortadan kaldırmak için Güneydoğu Anadolu'da kendisine hedef seçtiği yerleşimlerde, hiçbir değer tanımadan giriştiği eylemlere karşı güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonlar, halk desteğiyle kararlıkla sürüyor. Asker ve polis kuvvetlerinin teröre karşı birlikte verdiği mücadelede, en büyük destekçileri ise hem o bölgede yaşayan halk hem de yüzlerce kilometre uzaktan desteklerini farklı şekillerde gösteren vatandaşlar oluyor.

- Gençler önerdi, kadınlar sahip çıktı

Erzurumlu kadınlar da Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde devam eden terör operasyonlarında, günlerdir aile sıcaklığından yoksun şekilde mücadele veren polis ve askerlere desteğini, Yakutiye Gençlik Hizmetlerinin öncülük ettiği projeyle onlar için ev yemekleri yaparak ortaya koydu.

Gençlerin önerisiyle önce kendi ailelerinin katılımıyla başlayan, sonrasında ise giderek yayılan ve hiçbir duyuru yapmadan 100 aileye çıkan çalışma, kadınların yanı sıra üniversite öğrencilerinden ilkokul öğrencilerine kadar yayıldı.

Kadınların elleriyle kendi evlatlarına, kardeşlerine yapıyor gibi 2 günlük sürede yöresel yemeklerden, pasta, böreğe kadar, birbirinden leziz yiyecekler hazırladığı projede, yemek yapma imkanı olmayan öğrencilerden kimisi harçlığıyla tatlı aldı, kimisi ise yazdığı mektupla güvenlik güçlerine destek olmaya çalıştı.

- "Hiçbir şey yapamazsak yemeğimizi paylaşırız dedik"

Yakutiye Gençlik Hizmetleri gençlik lideri Emine Er, projenin çıkış noktasını ve gelişimini AA ekibine anlattı.

Teröre karşı bölgedeki vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için güvenlik güçlerinin, askeriyle polisiyle büyük bir mücadele içinde olduğunu ifade eden Er, asker ve polisin canlarını feda ederek verdikleri böylesi bir mücadele ortadayken, kendilerini onlara karşı sorumlu hissettiklerini dile getirdi.

Er, bu mücadele içinde bir şeyler yapmak istediklerini ve gençlerle bu konuda neler yapabileceklerini konuşurken, bu fikrin ortaya çıktığını belirterek, "Asker ve polis, çatışma bölgesinde mücedele verirken, biz burada rahat yatamıyoruz, yemeğimizi rahat yiyemiyoruz. Onlar için hiçbir şey yapamıyorsak, yemeklerimizi paylaşalım istedik" dedi.

- "Aklımızın bir ucunda onların olduğunu bilsinler istedik"

Bu çalışmayla akıllarının bir ucunda her zaman onların olduğunu göstermek istediklerini ifade eden Er, şunları söyledi:

"Çalışmamız, birkaç kişiyle işe başlayıp farklı bir boyuta ulaştı. Şu anda 100 aile onlar için evlerinde yemek yapıyor. Aslında biz Erzurum’un geleneksel yemeklerini göndermek istedik ama sonrasında bu iş farklı bir boyuta ulaştı. Bir öğrenci bile evinde kek yapabiliyorsa kek yaptı. Sarma saran, börek yapan, hiçbir şey yapamıyorsa parasını verip kadayıf dolması alarak gönderen var. Bu mücadelede güvenlik güçleriyle aynı duyguları paylaşıyoruz ve manevi olarak onların yanında olmak istedik. Terör gerçekten çok kötü bir şey ve ülkemizin gerçekten büyük bir problemi. Bugüne kadar binlerce aile şehit verdi, yas tuttu ağladı ama Erzurum'da bugün vatansever ailelerle birlikte hiçbir şey yapamıyorsak mutfağımızdan, evimizden, soframızdan onlara gönderelim ve bu şekilde destek olalım istedik."

Projeye yemekleriyle katılan ev kadınlarından Gülser Kaya ise bu mücadelede kendilerinin de seve seve yer alabileceklerini ve gerekirse de canlarını feda edebileceklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Onlar için canımızı bile feda ederiz. Hiç elimden bir şey gelmese de bir kaşık çorba pişiririm. Onlara yardımcı olurum ama burada dualarımızla yardımcıyız zaten. Allah'ın izniyle inşallah sağsalim bir şekilde kurtaracaklar, yapacak da bir şeyimiz yok, işte ordumuz için sadece dua ediyoruz. Devletimizin gücünü kuvvetini Rabbim artırsın. Rabbim, içimizdeki düşmanların fırsatını kessin. İçimizde düşman çok. Rabbim onların fırsatını kessin, kendi oyunlarını kendi başlarına çevirsin."

Kaya, kendi yeğeninin de uzman çavuş olduğunu ve terörle mücadele verdiğini belirterek, terörle mücedele eden tüm asker ve polisleri, kendi çocuğu bildiğini ve onları Allah'a emanet ettiğini söyledi.

Evinde hünerlerini asker ve polisler için sergileyen Gülsüm Efe de güvenlik güçlerinin orada vatandaşın huzuru için mücadele ettiğini, kendilerinin de burada onlar için bir şeyler yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

Onlar için yöresel kete pişirdiğini, ayrıca kek ve elmalı pasta yaptığını anlatan Efe, şunları söyledi:

"Bizim için mücadele eden asker ve polislerimize biz de buradan elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz. İmkanımız olsa da daha fazla şey yapsak. Teröre tepkimiz çok, onlara içten içe desteğimiz de çok ama elimizden de bu kadar geliyor. Duacıyız, her zaman onların yanındayız. Ne olursa olsun, onlar bizim için orada vuruşuyorlar, biz de onlar için buradayız. Biz de ev hanımları olarak, pasta, börek, çörek yaparak, onlara destek oluyoruz."

- Destek için mektup yazdı

Projede sadece yiyecekler değil, mektuplar da moral olarak asker ve polislere gönderildi.

Ailesindeki kadınların yemeklerle katıldığı projeye kendi ölçüsünde destek vermek isteyen küçük katılımcılardan 5. sınıf öğrencisi Burak Taşkesenligil de asker ve polis ağabeyleri, amcaları için bir mektup yazdı.

Küçük olduğu için elinden bir şey gelmediğini, bu yüzden de onlara moral vermek için mektup yazdığını belirten Taşkesenligil, mektubunda şu satırlara yer verdi:

"Sevgili asker ağabeyilerim ve polis amcalarım. Siz bizim için vatan için bayrağımız için ezanların susmaması için orada teröristlerle mücadele ediyorsunuz. Allah size yardım etsin. Bu mücadelenin karşılığını Allah sizlere verecektir. Şehitlerimizin, Allah, annesine, babasına, eş ve ailelerine yardım etsin. Dualarımız hep sizlerle. Allah sizi başımızdan eksik etmesin."

- Hazırlanan yemekler özel konvoyla gönderildi

Yakutiye Gençlik Hizmetlerinin öncülüğünde iki gün süreyle Erzurum'daki 100 evde hazırlanan yemekler ile çeşitli yiyecekler, Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından sağlanan imkanla özel konvoyla Cizre ve Silopi'deki asker ve polislere gönderildi.

"Ocaklar" asker ve polis için yandı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :