Obruklarıyla tanınan Konya'nın o ilçesinde deprem

Obruklarıyla tanınan Konya'nın o ilçesinde deprem

Konya'nın obruklarıyla ünlü ilçesi Karapınar'da deprem kaydedildi. Depremin büyüklüğü, vatandaşlar hissetmese de batı kesimlerde yaşanan depremlerden daha yüksek. İşte Konya Son Depremle ilgili haberin ayrıntıları...

Küçük ve orta ölçekli depremlere alışık olan Konya'da zaman zaman orta ölçekte depremler yaşanabiliyor. 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sıklıkla deprem kaydedilen Konya'da küçük ölçekli depremler sürüyor.

konya-depremi.webp

HESAPLAR DEĞİŞTİ

Çoğunlukla vatandaşlar tarafından hissedilmeyen depremlerin son günlerdeki merkezi Selçuklu ve Ilgın ilçeleri olurken zaman zaman farklı bölgelerde de depremler kaydedilebiliyor. 1 Ağustos 2023 tarihinde yaşanan son orta ölçekli deprem ise Konya'da hesapları alt üst etmişti.

KONYA GÜVENİLİR DEĞİL Mİ?

Deprem riskini iliklerine kadar hisseden Türkiye'nin en güvendiği illerden biri olan Konya'yla ilgili o dönemde yapılan "risk var" açıklaması da halen akıllarda.

konya-deprem-gorseli.jpg

KONYA'NIN KONUT STOĞU

Özellikle orta ölçekteki depremleri şiddetli bir biçimde hisseden Konya'nın bu durumu ise konut stoğunun güvenilir olup olmadığı tartışmalarını da alevlendirmişti. Alüvyon arazi üzerine kurulu olan Konya'nın büyük bölümünde sert bir şekilde hissedilen depremlerin ardından bazı odalar ve birlikler vatandaşların binalarını kontrol ettirmelerini istemişti.

3 ŞİDDETİNDEKİ DEPREMLERİ HİSSEDİYORUZ

Son dönemlerde 3.1 şiddetinde gerçekleşen depremler de Konya'da vatandaşın uykularının kaçmasına neden olmuştu.

konya-imamhatip-yikildi.webp

TARİHİ BİNALAR HASAR GÖRDÜ

Kahramanmaraş merkezli 11 ili vuran 6 Şubat felaketinin ardından artan depremler Konya'da bazı binaların ağır hasar almasına yol açtı. Kentin sembollerinden biri olan Konya İmamhatip Lisesi de bunlardan birisi. Tarihi bina yıkılarak yerine yenisinin yapımına başlandı.

Ayrıca Ereğli'de bulunan Kemal Akman Meslek Yüksek Okulu da 6 Şubat depremlerinden etkilenen binalardan birisi oldu. Bina için çürük raporu verilmişti.

kemal-akman-yuksekokulu.jpg

OBRUK KENTİNDE DEPREM

Konya'nın obruklarıyla tanınan ilçesi Karapınar'da da deprem kaydedildi. Edinilen bilgilere göre Karapınar ilçesi Pınarbaşı Mahallesi'nde meydana gelen depremin büyüklüğü 2.0.

konya-deprem-karapiar.jpg

DEPREM HASAR VERMEDİ

Depremin yerin 7,16 kilometre derinlikte olduğu bildirildi. Vatandaşlar tarafından hissedilmeyen deprem herhangi bir yıkıma ve hasara da yol açmadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.