Obama’nın Özel Temsilcisi McGurk'ün Erbil ziyareti

Obama’nın Özel Temsilcisi McGurk'ün Erbil ziyareti

ABD Başkanı Barack Obama’nın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi McGurk, Musul Valisi Hamadi'yi ziyaret etti

ERBİL (AA) - ABD Başkanı Barack Obama’nın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Musul Valisi Nevfel Sultan Hamadi'yi ziyaret etti.

McGurk, Hamadi'yi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Erbil ketinde yer alan valilik ofisinde ziyaret ettikten sonra ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Hamadi ile düzenlediği basın toplantısında konuşan McGurk, "Musul Valisi ile yaptığımız görüşmede, Musul'u kurtarma operasyonunun sadece askeri plandan meydana gelmediğini, insani yardım konusunda da gerekli yardımların temin edilmesini ele aldık." ifadelerini kullandı.

İnsani açıdan oradaki halka yardım eli uzatılıp, kent sakinlerinin bölgelerine geri dönebilmesi için kolaylık sağlanmalıdır diyen McGurk, "Musul kent merkezinde hayatın tekrar normale dönmesi için DEAŞ'a karşı oluşturulan uluslararası koalisyon güçlerinin bu konuda yadımları sürecektir." dedi.

Durumun daha da kötü bir hal almaması için straretejik adımların atılmasının gerekliliğine dikkati çeken McGurk, "Musul Valisi, Irak merkezi hükümeti ve diğer ilgili taraflarla dayanışmamız devam edecektir." diye konuştu.

McGurk, kurtarma operasyonunun başarılı ve kısa bir süre içerisinde tamamlanması için tüm imkanlarını seferber edeceklerini söyledi.

Vali Hamadi ise ziyaretten dolayı McGurk'e teşekkür ederek, uluslararası koalisyon güçlerinin yardımlarının devam etmesi talebinde bulundu.

ABD Başkanı Obama’nın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi McGurk, dün IKBY Başkanı Mesut Barzani ile bir araya gelmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :