Obama'nın IŞİD şartı çok tartışılır! Nükleer elde ederlerse...

Obama'nın IŞİD şartı çok tartışılır! Nükleer elde ederlerse...

Barack Obama, G20 zirvesinin kapanışının ardından IŞİD ile mücadele hakkında önemli açıklamalarda bulundu... Obama: IŞİD'in nükleer silah elde ederse asker göndeririz... ABD Başkanı Barack Obama, Avustralya'nın Brisbane kentinde sona eren G20 Zirvesi'nin

Barack Obama, G20 zirvesinin kapanışının ardından IŞİD ile mücadele hakkında önemli açıklamalarda bulundu... Obama: IŞİD'in nükleer silah elde ederse asker göndeririz...  ABD Başkanı Barack Obama, Avustralya'nın Brisbane kentinde sona eren G20 Zirvesi'nin ardından Brisbane Kongre ve Sergi Saray'ında basın toplantısı düzenledi. 

Barack Obama, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a yönelik politika değişikliği iddialarına yanıt verdi. Beşşar Esad'ın yüzbinlerce kişinin ölümünden sorumlu olduğunu ve meşruiyetini yitirdiğini yineleyen Obama, "Esad’a karşı tavrımızda hiçbir değişiklik yok. Esad'ı görevden uzaklaştırmanın yollarını düşünmüyorum. IŞİD'e karşı daha geniş bir politika sürekli gözden geçiriyoruz" diye konuştu.
 
Obama, “Bir noktada Suriye halkı, Türkiye, İran ve Esad'ın yakın müttefiği Rusya gibi bölge güçleri siyasi bir diyaloga girmek zorunda kalacak” dedi. Terör örgütü IŞİD'e karşı savaşmak için ABD askerlerini bölgeye göndermek istemediğini yineleyen Obama, koşulların her an değişebileceğini ve ABD kara birliklerinin konuşlandırılmasının gerekebileceğini ifade etti.
 
IŞİD'in nükleer silah elde etmesi gibi bir durumda birlikleri bölgeye göndermekte tereddüt etmeyeceklerini belirten Obama, fakat eğitilen Irak güvenlik güçlerinin görev almasını istediklerini belirtti. (NTV)

Etiketler :