Obama'nın Daeş'le Mücadele Özel Temsilcisi Allen, Mısır'da

Obama'nın Daeş'le Mücadele Özel Temsilcisi Allen, Mısır'da

Allen, Mısır Dışişleri Bakanı Şükri'yle görüştü

ABD Başkanı Barack Obama'nın DAEŞ'e karşı küresel mücadele için özel temsilcisi emekli General John Allen, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'yle bir araya geldi.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Şükri, görüşmede "DAEŞ ve terörle mücadelenin, sadece bölgesel değil, kapsamlı ve bütüncül bir perspektifle olmasının" önemini vurguladı.

Terör örgütlerinin "bölgesel taraflarca finanse edilmesi ve silahlandırılmasının durdurulması gerektiğini" ifade eden Şükri, koalisyon güçlerinin DAEŞ'i bitirmek için sarf ettiği çabaların artırılması, mezhepsel ve dini farklılıklar gözetilmeksizin tüm tarafların siyasete dahil edilmesi yönünde Irak hükümetinin gayretli olmasının önemine de değindi.

Allen ise  "Ülkesinin örgütlerin finanse edilmesinin önüne geçmek ve bölgedeki ülkeleri, sınır güvenliklerini artırma ve karşılıklı istihbaratta iş birliği yoluyla yabancı savaşçıların Suriye ve Irak'a geçişlerini engelleme konusunda teşvik etmeye çalıştığını" dile getirdi.

DAEŞ'in yenilgiye uğratılması ve Irak'ta kontrolünü ele geçirdiği bölgelerin geri alınması hedefiyle yürütülen operasyondaki son gelişmelerin ele alındığı görüşmede Allen, Irak güvenlik güçlerinin son dönemde arazide sağladığı başarılardan söz etti.

Kaynak:Haber Kaynağı