Obama ve Putin telefon görüşmesi yaptı

Obama ve Putin telefon görüşmesi yaptı

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, "Başkan Obama, Rusya’nın muhaliflere karşı hava saldırılarını durdurması ile şu anda oynayacağı önemli rolün vurgusunu yaptı" ifadesine yer verildi

ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Uluslararası Suriye Destek Grubu’nun Münih'te gerçekleştirdiği toplantıyı ele alan bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre, dün gerçekleşen telefon görüşmesinde iki lider,11 Şubat'ta Münih’te yapılan toplantıyı ele aldı. Görüşmede Obama, Suriye’de kuşatma altındaki şehirlere bir an önce insani yardımın ulaşmasının öneminden bahsetti.

"Başkan Obama, Rusya’nın muhaliflere karşı hava saldırılarını durdurması ile şu anda oynayacağı önemli rolün vurgusunu yaptı” ifadelerine yer verilen açıklamada, ABD ve Rusya’nın, Uluslararası Suriye Destek Grubu ile önemli hususlarda iletişimde olacağına ilişkin mutabık kalındığı belirtildi.

Açıklamada, görüşmede Ukrayna meselesininde ele alındığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

“Başkan (Obama), Rusya ve ayrılıkçı güçlerin Minsk antlaşmasının gerekliliğini yerine getirmesini ve özellikle ateşkese bağlı kalarak, Güvenlik ve Avrupa İşbirliği Organizasyonu’na (OSCE) bağlı Özel İzleme Misyonu’nun uluslarası sınırlar dahil olmak üzere, Ukrayna’nın doğu bölgesine ulaşımını garantilemesini teşvik etti."

Açıklamada ayrıca, Başkan Obama’nn OSCE standartlarına uygun olarak Ukrayna’nın doğu bölgesinde seçimlerin yöntemi konusunda bir an önce anlaşmaya varılmasının öneminden bahsettiği bildirildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :